Merkstrategie in Enschede door Ferrule

7 manieren om klanten aan te trekken met je merkstrategie

Ben jij een ondernemer met een grote droom, maar weinig klanten? Wil je graag zo veel mogelijk mensen helpen en daar zelf ook een goede boterham aan overhouden? In deze blog vind je 8 manieren om meer klanten aan te trekken dankzij een slimme merkstrategie. Je hoeft ze niet allemaal in te zetten, begin bij 1 of 2 strategieën die het beste bij je passen. Zoals drukke ondernemer Boris. Hij koos voor contentstrategie en besloot wekelijks zichtbaar te worden op linkedIN wat zijn bereik en het bezoekersaantal op zijn website enorm vergrootte.

 

Trek meer klanten aan met een van deze merkstrategieën: 

#1 Durf te kiezen. Bepaal voor je merk een duidelijke doelgroep.
Ja ik weet het, deze tip heb je misschien al honderd keer gehoord. Maar pas je hem ook echt toe? Is het duidelijk waar jouw merk voor staat? Als je eenmaal een doelgroep hebt gekozen is het ook veel makkelijker om een van de andere strategieën uit te voeren. Je weet dan veel beter met wie je praat of voor wie je een blog schrijft of een product maakt.


# 2 Maak je merk menselijk en specifiek

Kijk eens goed naar je favoriete merken. Waarom spreekt het merk je zo aan? Een grote kans dat je je aangetrokken voelt tot een menselijke eigenschap waar het merk voor staat. Bijvoorbeeld:
Kom je graag bij Dille & Kamille? Dan voel je je misschien aangetrokken tot de sfeer en producten die staan voor eenvoud, tijd nemen voor jezelf en je omgeving. Het accent ligt op alledaagse producten die het leven aangenaam maken. Alles is gemaakt van natuurlijke materialen, plastic is uit den boze. Geen hectiek, maar een warm gevoel van thuis…

 

Klinkt goed? Of is dit niet voor jou? Welk antwoord je ook geeft, het is belangrijk dat je een keuze kan maken. Dit merk is wel of niet voor jou. Door je merk menselijk en specifiek te maken, voelen mensen zich aangetrokken. Het is de bedoeling dat je als merk de juiste emoties opwekt. Hierdoor trek je klanten aan die bij jou passen en ook oprecht erg blij zijn met jouw product of dienst.

 

#3 Werk als spiegelbeeld voor je doelgroep

Deze manier gaat nog een stapje verder dan je merk menselijk en specifiek maken. Om meer klanten te trekken zorg je voor herkenning bij je doelgroep. Zet centraal wat jullie bindt, waar jullie overlappen. De doelgroep moet zichzelf in jouw merk herkennen als een soort spiegelbeeld. Wat jij als merk bent, zo willen zij ook zijn. De herkenning kan je creeëren door jouw verhaal te vertellen. Zoals Zarayda Groenhart altijd zegt: ‘Share the message, not the mess.’. Vertel niet alleen over de resultaten, maar ook over het proces. We willen kunnen meeleven om ons te kunnen verbinden met jouw merk!

 

#4 Zorg dat je expert bent in jouw vakgebied
Mensen houden van specialisten. En van betrouwbaarheid. Bouw online aan je geloofwaardigheid. Hoe betrouwbaar is de informatie die je plaatst? Wat voor intentie zit er achter je posts? Wil je echt een gesprek aangaan of wil je alleen verkopen?

 

Als mensen jouw merk niet als betrouwbaar en oprecht zien kun je alle andere strategieën laten zitten. De kans is dan vrij klein dat je een positieve indruk achter laat.


Toon je expertise. Laat duidelijk zien wat je kan als bedrijf en wat je anders maakt dan je concurrenten.

Merkstrategie in Enschede door Ferrule
Merkstrategie in Enschede door Ferrule

#5 Kies voor persoonlijk contact als merkstrategie

Wat maakt jouw bedrijf echt onderscheidend? Precies. Jijzelf. Jouw eigen unieke wijze. En dat is precies wat mensen leuk vinden om te zien. En om daarmee echt contact te hebben. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn. Elke dinsdag 10 relaties een persoonlijk mailtje sturen. Of een kwartiertje uittrekken om via linkedIN gesprekken aan te gaan in plaats van alleen maal likes uit te delen.

 

Verras klanten met een persoonlijk telefoontje, kaart of cadeautje. Bonus: van deze strategie word je zelf ook blij!

 

#6 Zorg voor online bewijsmateriaal

Deze manier zie je regelmatig op websites en social media voorbijkomen en dat is niet zonder reden. Testimonials en casestudies zijn bijzonder effectief. Zorg voor online social proof en potentiële klanten zullen eerder geneigd zijn contact op te nemen. We kijken nou eenmaal graag de kunst af bij inspirerende voorbeelden.

 

#7 Maak waardevolle content
Ga je al zuchten bij het woord content? Dat komt door het negatieve imago dat contentmarketing vooral heel veel tijd kost. En dat kan ook zo zijn als je niet helder hebt welke content je wilt maken. Vragen die hierbij kunnen helpen zijn: Waar sta ik voor? Wat is mijn belangrijkste boodschap? En klopt dat wel met wat ik naar buiten breng?

 

Met goede content bouw je een band op met je volgers en klanten. En dat brengt ons bij de volgende vraag: Wat kun je betekenen voor deze mensen? Wat zijn hun wensen, angsten en dromen? Vertaal dit in waardevolle content voor je publiek via bijvoorbeeld blogs en nieuwsbrieven.
Met deze zeven strategieën moet het lukken om meer klanten aan te trekken. Veel succes! Laat je even weten welke strategie jouw het meeste aanspreekt? 

 

Wil je doorpraten over meer klanten aantrekken met je merkstrategie?

 

Maak dan een afspraak voor een sessie brand strategie!

Merkstrategie in Enschede door Ferrule
Merkstrategie in Enschede door Ferrule
Merkstrategie in Enschede door Ferrule
Direct aan de slag met je merk?
Download de gratis checklist brand identiteit!​

Je privacy in een notendop

Allereerst wil ik aangeven dat ik zorgvuldig met je gegevens zal omgaan en dat je je altijd makkelijk kunt afmelden.

Daarnaast hecht ik veel waarde aan de veiligheid van je gegevens!

Wanneer je de Handige Tips van Ferrule hebt gedownload ontvang je periodiek nuttige tips en informatie rondom het thema Brand Optimalisatie. Ook kan daar af en toe een aanbod tussen zitten maar over het algemeen zal het waardevolle informatie voor je zijn.

Wil je meer weten ove je privacy? Check dan onze privacy policy. Mocht je hierover vragen hebben? Mail dan gerust op info@ferrule.nl

Is jouw bedrijf zichtbaar? Check hoe jouw bedrijf ervoor staat met onze gratis checklist brand identiteit!

Een checklist om de identiteit van je merk te toetsen

Plan een sessie brand brainstorm

Heb je het gevoel dat je nu aan de slag wilt om van je bedrijf een professioneel merk te maken, maar
weet je niet waar je moet beginnen? Daarom doen we deze brand brainstorm sessie. We kijken naar de
kern van je bedrijf en je krijgt tips en inzichten die je gelijk kan toepassen.

Je bent welkom voor een persoonlijke sessie van 45 minuten met aandacht voor het versterken van je
bedrijfs identiteit. Het gesprek vindt plaats in Enschede of per telefoon. Samen maken we helder wat er
mag veranderen om meer te bereiken met je bedrijf.

Naar wie mogen we de brand brainstorm informatie toesturen?

Vul je gegevens in, dan maken we een afspraak met je.