Merkstrategie in Enschede door Ferrule

7 manieren om klanten aan te trekken met je merkstrategie

Ben jij een ondernemer met een grote droom, maar weinig klanten? Wil je graag zo veel mogelijk mensen helpen en daar zelf ook een goede boterham aan overhouden? In deze blog vind je 8 manieren om meer klanten aan te trekken dankzij een slimme merkstrategie. Je hoeft ze niet allemaal in te zetten, begin bij 1 of 2 strategieën die het beste bij je passen. Zoals drukke ondernemer Boris. Hij koos voor contentstrategie en besloot wekelijks zichtbaar te worden op linkedIN wat zijn bereik en het bezoekersaantal op zijn website enorm vergrootte.

In dit artikel

Trek meer klanten aan met een van deze merkstrategieën:

#1 – Ik wil dat mensen mijn bedrijf herkennen en overal tegen komen.

Marjon liep al drie jaar rond met een droom voor een eigen online programma ‘Kraak je vitaliteitscode’. Haar klanten zijn op zoek naar meer rust en balans en met een eigen online programma kunnen mensen thuis ook aan de slag met oefeningen. Een fijne aanvulling op Marjon’s bestaande dienstverlening. Marjon had zelf veel ideeën over de inhoud van het programma. Haar vraag was ‘Waar kan ik het beste beginnen? Het is zo veel..’. We begonnen met een strategie sessie waar een concreet stappenplan uit volgde. Stap voor stap ontwikkelden we samen het online programma. Van het opzetten van de modules, het kiezen van de look & feel, een logo voor het programma, tone-of-voice en de uiteindelijke lancering met eerste klanten die door de proefversie heen konden lopen. Marjon over het traject:

#2 Maak je merk menselijk en specifiek

Kijk eens goed naar je favoriete merken. Waarom spreekt het merk je zo aan? Een grote kans dat je je aangetrokken voelt tot een menselijke eigenschap waar het merk voor staat. Bijvoorbeeld:
Kom je graag bij Dille & Kamille? Dan voel je je misschien aangetrokken tot de sfeer en producten die staan voor eenvoud, tijd nemen voor jezelf en je omgeving. Het accent ligt op alledaagse producten die het leven aangenaam maken. Alles is gemaakt van natuurlijke materialen, plastic is uit den boze. Geen hectiek, maar een warm gevoel van thuis…

Klinkt goed? Of is dit niet voor jou? Welk antwoord je ook geeft, het is belangrijk dat je een keuze kan maken. Dit merk is wel of niet voor jou. Door je merk menselijk en specifiek te maken, voelen mensen zich aangetrokken. Het is de bedoeling dat je als merk de juiste emoties opwekt. Hierdoor trek je klanten aan die bij jou passen en ook oprecht erg blij zijn met jouw product of dienst.

#3 Werk als spiegelbeeld voor je doelgroep

Deze manier gaat nog een stapje verder dan je merk menselijk en specifiek maken. Om meer klanten te trekken zorg je voor herkenning bij je doelgroep. Zet centraal wat jullie bindt, waar jullie overlappen. De doelgroep moet zichzelf in jouw merk herkennen als een soort spiegelbeeld. Wat jij als merk bent, zo willen zij ook zijn. De herkenning kan je creeëren door jouw verhaal te vertellen. Zoals Zarayda Groenhart altijd zegt: ‘Share the message, not the mess.’. Vertel niet alleen over de resultaten, maar ook over het proces. We willen kunnen meeleven om ons te kunnen verbinden met jouw merk!

#4 Zorg dat je expert bent in jouw vakgebied

Mensen houden van specialisten. En van betrouwbaarheid. Bouw online aan je geloofwaardigheid. Hoe betrouwbaar is de informatie die je plaatst? Wat voor intentie zit er achter je posts? Wil je echt een gesprek aangaan of wil je alleen verkopen?

Als mensen jouw merk niet als betrouwbaar en oprecht zien kun je alle andere strategieën laten zitten. De kans is dan vrij klein dat je een positieve indruk achter laat.

Toon je expertise. Laat duidelijk zien wat je kan als bedrijf en wat je anders maakt dan je concurrenten.

#5 Kies voor persoonlijk contact als merkstrategie

Wat maakt jouw bedrijf echt onderscheidend? Precies. Jijzelf. Jouw eigen unieke wijze. En dat is precies wat mensen leuk vinden om te zien. En om daarmee echt contact te hebben. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn. Elke dinsdag 10 relaties een persoonlijk mailtje sturen. Of een kwartiertje uittrekken om via linkedIN gesprekken aan te gaan in plaats van alleen maal likes uit te delen.

Verras klanten met een persoonlijk telefoontje, kaart of cadeautje. Bonus: van deze strategie word je zelf ook blij!

#6 Zorg voor online bewijsmateriaal

Deze manier zie je regelmatig op websites en social media voorbijkomen en dat is niet zonder reden. Testimonials en casestudies zijn bijzonder effectief. Zorg voor online social proof en potentiële klanten zullen eerder geneigd zijn contact op te nemen. We kijken nou eenmaal graag de kunst af bij inspirerende voorbeelden.

#7 Maak waardevolle content

Ga je al zuchten bij het woord content? Dat komt door het negatieve imago dat contentmarketing vooral heel veel tijd kost. En dat kan ook zo zijn als je niet helder hebt welke content je wilt maken. Vragen die hierbij kunnen helpen zijn: Waar sta ik voor? Wat is mijn belangrijkste boodschap? En klopt dat wel met wat ik naar buiten breng?

Met goede content bouw je een band op met je volgers en klanten. En dat brengt ons bij de volgende vraag: Wat kun je betekenen voor deze mensen? Wat zijn hun wensen, angsten en dromen? Vertaal dit in waardevolle content voor je publiek via bijvoorbeeld blogs en nieuwsbrieven.
Met deze zeven strategieën moet het lukken om meer klanten aan te trekken. Veel succes! Laat je even weten welke strategie jouw het meeste aanspreekt?

Wil je doorpraten over meer klanten aantrekken met je merkstrategie?

Maak dan een afspraak voor een sessie brand strategie!

Over José

Ontwerpt huisstijlen en websites, is visueel strateeg bij Ferrule. Onze ontwerpen zie je bij Diergaarde Blijdorp, Universiteit Twente, Vinonista en Komvoor. Ondernemer sinds 2013. Een visuele identiteit moet passen als een fijne jas.

De gezichten achter de blog Wij zijn José en Jurgen van Ferrule

Meer over ons
Ik ben José, het liefste ontwerp ik websites en huisstijlen voor ondernemers die een eigen stijl willen ontwikkelen. Als visueel strateeg en mede-eigenaar van Ferrule werk ik samen met Jurgen. Die naast een goede webdeveloper ook de vader is van onze dochter Fiene. Wij geloven dat websites met stijl meer resultaat opleveren. Op deze site vind je artikelen over je eigen branding stijl, merkstrategie en websites die moeiteloos meer klanten aantrekken. Benieuwd hoe we dat zelf aanpakken? Kijk dan bij de categorie persoonlijk. Enjoy!

Populaire artikelen

Bouw je online brand identiteit, hoe creeer ik online meer zichtbaarheid
Gratis checklist

Wil je een professionele identiteit met resultaat?

50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we de nieuwsbrief met handige tips voor een unieke brand identiteit heen sturen?
jurgen wentzel, jose wentzel, merkstrategie enschede
50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we het “Trendreport 2021” naar toe sturen?

hoe ontwikkel ik een eigen stijl voor mijn bedrijf, is mijn bedrijf uniek
50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we de worksheet “In 5 stappen je nieuwsbrief versturen” naar toe sturen?

hoe ontwikkel ik een eigen stijl voor mijn bedrijf, is mijn bedrijf uniek
50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we de worksheet “Hoe ontwikkel ik een eigen stijl voor mijn bedrijf” naar toe sturen?
hoe ontwikkel ik een eigen stijl voor mijn bedrijf, is mijn bedrijf uniek
50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we de test “Hoe scoort jouw brand identiteit? ” naar toe sturen?
Test je brand identiteit score
Bouw je online brand identiteit, hoe creeer ik online meer zichtbaarheid

Wil je een professionele identiteit met resultaat?

Meld je aan voor de gratis checklist (t.w.v €27.-)
50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we de checklist “Bouw je online Brand Identiteit” naar toe sturen?
Bouw je online brand identiteit, hoe creeer ik online meer zichtbaarheid

Je privacy in een notendop​

Allereerst wil ik aangeven dat ik zorgvuldig met je gegevens zal omgaan en dat je je altijd makkelijk kunt afmelden.

Daarnaast hecht ik veel waarde aan de veiligheid van je gegevens!

Wanneer je de Handige Tips van Ferrule hebt gedownload ontvang je periodiek nuttige tips en informatie rondom het thema Brand Optimalisatie. Ook kan daar af en toe een aanbod tussen zitten maar over het algemeen zal het waardevolle informatie voor je zijn.

Wil je meer weten ove je privacy? Check dan onze privacy policy.
Mocht je hierover vragen hebben? Mail dan gerust op info@ferrule.nl

Plan een sessie brand brainstorm

Heb je het gevoel dat je nu aan de slag wilt om van je bedrijf een professioneel merk te maken, maar weet je niet waar je moet beginnen? Daarom doen we deze brand brainstorm sessie. We kijken naar de kern van je bedrijf en je krijgt tips en inzichten die je gelijk kan toepassen.

Je bent welkom voor een persoonlijke sessie van 45 minuten met aandacht voor het versterken van je bedrijfs identiteit. Het gesprek vindt plaats in Enschede of per telefoon. Samen maken we helder wat er mag veranderen om meer te bereiken met je bedrijf.

Naar wie mogen we de brand brainstorm informatie toesturen?

Vul je gegevens in, dan maken we een afspraak met je.