(Latente) behoefte

Terug naar de poster van de ASN Bank. De zin ‘investeer in een nieuwe duurzame wereld’ triggerde duidelijk iets. Is het mijn sluimerende onvrede over de verhalen die ik heb gehoord over mijn huidige bank? Of komt het omdat we als bedrijf ook graag willen bijdragen aan een duurzame wereld? Toevallig heb ik ook op mijn actielijst staan om een extra spaarrekening te openen. Wat de reden ook is, het merk valt mij op. Als ik voor de 27e keer langs het bushokje loop en naar de eekhoorn wil peinzen, is de eekhoorn verdwenen. Plaatsgemaakt voor een Maaltijdbox aanbieding.

‘Met je verhaal wil je mensen op emotioneel niveau raken. Vaak zie je dat ondernemers en bedrijven invloed willen uitoefenen op het intellect en op het rationele, maar daar leg je de verbinding niet mee. Mensen voelen zich niet betrokken bij een verhaal dat gaat over een opleiding die jij in 1992 hebt gevolgd. We leven in een tijd waarin mensen bij alles wat ze horen denken: ‘What’s in it for me? Wat heb ik hieraan? Wat kan ik hiermee?’

Zonder verhaal geen klanten

Hoewel ik theoretisch ook tot de doelgroep van de maaltijdbox behoor, vind ik het bijna jammer dat de eekhoorn verdwenen is. Eenmaal weer thuis kijk ik op de website van de ASN Bank. ‘Wil je overstappen van bank? We snappen dat je er tegenopziet. (klopt) Maar wie er even z’n tanden in zet, laat z’n geld werken aan een nieuwe duurzame wereld.’ (mmm..) Ok klinkt goed, ik klik nog even door. Volgens marketingexpert Annemieke Tissink heb je als ondernemer een goed verhaal nodig als je klanten wilt aantrekken.

Succesvolle bedrijven

We zoeken steeds meer de emotionele verbinding met een bedrijf. Annemieke vraagt zich in haar boek af waarom het ene bedrijf succesvoller is dat het andere om klanten aan zich te binden. Haar conclusie is dat succesvolle bedrijven niet vertellen wat ze doen en hoe ze hun werk doen, maar beginnen met WAAROM ze het doen. En de meeste ondernemers doen dit juist niet.

Terwijl ik verder neus op de website van ASN zie ik onderwerpen als ‘zo maakt geld gelukkig’ en ‘Overzicht van duurzame koffie’. Daarnaast kun je een check doen hoe duurzaam je huis is en brengen ze partners in beeld zoals de Dutch Weed Burger. Hiermee gaat het verhaal meer leven, ik zie ‘bewijsmateriaal’. Op verschillende manieren laat de bank zien waar ze voor staan en met wie ze graag werken. Dit zie je ook terug aan de persoonlijke vormgeving en diverse mensen op de foto’s. De huisstijl voelt warm aan dankzij het gebruik van illustraties. Ze onderscheiden zich van de markt in kleurgebruik en stijl. Al deze elementen, van vormgeving, tone-of-voice, reclame, website en blogs, vormen samen de brand identiteit. Dit zorgt ervoor dat de emotionele verbinding met de klant begint te groeien.

Je aanbod vertelt meer dan je denkt

In het voorbeeld van de bank kan je het aanbod op verschillende manieren omschrijven.

  • Manier 1: Sparen, betalen, beleggen, lenen etc..
  • Manier 2: Investeer in een nieuwe duurzame wereld met duurzaam bankieren.

Het tweede aanbod klinkt heel anders! Hier is de ‘waarom’ in opgenomen. Het is niet zo moeilijk om in het aanbod een verhaal te verwerken. Wil je dit zelf proberen? Je kunt een aantal vragen stellen over je bedrijf en in de antwoorden een rode draad proberen te ontdekken.

Zelf aan de slag met je aanbod

Denk jij dat je geen verhaal te vertellen hebt? Dat is onzin. Net als veel ondernemers heb jij vast niet zomaar voor jouw vak gekozen. Vaak vinden de ondernemers die bij ons het branding traject volgen het lastig om zelf woorden te geven aan hun verhaal. Daar helpen we je bij. Tijdens de sessie Brand Identiteit gaan we de diepte in op de bovenstaande vragen. Met leuke oefeningen filteren we de kernwaardes eruit en brengen deze visueel tot leven. Het resultaat is het verhaal van jouw bedrijf, tastbaar op papier. Deze sessies zijn enorm waardevol en de basis voor de verdere groei van je bedrijf en merk.

Hulp nodig bij het formuleren van jouw merkverhaal?

Een voorbeeld van twee van zulke ondernemers zijn Odette en Mandy van RondOM Administraties. Met hen gingen we aan de slag om een nieuwe brand identity te ontwerpen.

In dit artikel lees je meer over dit leuke traject en het resultaat voor RondOM Administraties!