Met dat zelfvertrouwen zit het wel goed. Of toch niet?

De meest gemaakte fout die ondernemers maken: blijven leren en voorbereiden zonder daadwerkelijk in actie te komen.

Het is een valkuil waar velen van ons in terechtkomen: we blijven maar leren, voorbereiden en perfectie nastreven, maar we komen nooit echt in actie. We denken dat we meer kennis, training of tools nodig hebben voordat we aan de slag kunnen. Maar het geheim van succes ligt niet alleen in het vergaren van kennis, maar vooral in het toepassen ervan. Het is tijd om uit de comfortzone van constante voorbereiding te stappen en daadwerkelijk aan de slag te gaan.

Note to self: Genoeg input. Aan de slag!

In een van mijn notitieboekjes vind ik in koeienletters mijn eigen conclusie:

HET WORDT GEWOON TIJD VOOR HET IN DE PRAKTIJK BRENGEN VAN AL HET ADVIES.
GENOEG. AAN DE SLAG!

Het zit’em in het vertrouwen dat je genoeg weet.

Dat je gaat doen, in plaats van nog meer strategiën en tips consumeren.

We zijn input verslaafd.

Graag stel ik je voor aan de 4/4/4/ manier van Lou Niestadt. Haar idee: Deel je werkdagen in op drie gebieden. Input, output en noput.

Input staat voor alles wat we consumeren – Studie, cursussen, boeken, films, gesprekken, podcasts, coaching, seminars.

Output staat voor werken aan je business; daadwerkelijk werken aan je eigen werk
Noput is de overige categorie – Mediteren, sporten, nadenken, rommelen, koken, zorgen voor jezelf en je huis & haard.

4/4/4 staat voor 4 uur input, 4 uur output en 4 uur noput op een dag. De voor haar ideale verdeling om haar werk als schrijver en creative entrepreneur te doen èn te leven.

Benieuwd hoe je zelf je tijd verdeelt?

Houd eens een weekje bij wat je precies doet. Hoeveel uur besteed je aan input? Hoeveel aan Output? en Noput? Wat is voor jou een ideale verdeling?

Tips om daadwerkelijk aan de slag te gaan met wat je wilt doen als ondernemer

‘Don’t underestimate what you know, my friend.
Many people choose to follow and listen to those who are just a few steps ahead of them.’

– Melyssa Griffin

Tip 1 – Beperk je keuze

Kies één project per keer. Of het nu gaat om een groot marketingproject per kwartaal of een wekelijks contentinitiatief, focus op één ding tegelijk. Dit maakt het gemakkelijker om je te concentreren en resultaten te boeken.

Tip 2 – Brainstorm samen

Loop je vast omdat je denkt dat je niet genoeg weet over een onderwerp? Spreek dit uit en brainstorm met anderen over de aanpak van je project. Samen kom je vaak tot creatieve oplossingen en ideeën.

Tip 3 – Verdeel die taart

Niemand hoeft alles alleen te doen. Verdeel je project in behapbare taken en werk samen met anderen waar mogelijk. Zo wordt het werk niet alleen gemakkelijker, maar ook leuker en efficiënter.

Tip 4 – Haal een krat champagne in huis

Vier de kleine successen. Elke mijlpaal, hoe klein ook, verdient het om gevierd te worden. Dit motiveert niet alleen, maar maakt het hele proces ook leuker en bevredigender.

Herinner jezelf eraan dat inspiratie goed is, maar als het betekent dat je niet aan het werk komt, is het tijd om op een input-dieet te gaan. Start met wat je hebt, wees niet bang om fouten te maken en leer terwijl je bezig bent. Dat is de sleutel tot echte vooruitgang en succes als ondernemer.

Veel succes!