Mijn website is verouderd, voordelen van een website met eigen stijl

Mijn website is verouderd. Kies ik voor een dertien-in-dozijn-website of ontwikkel ik een eigen stijl?

Ineens realiseer je; ik ben mijn bedrijf ontgroeid. Je bent best wel lekker bezig, verdient ook geld, maar het klopt niet meer.

En dan die website. Er zitten inmiddels heel wat (al dan niet betaalde) uurtjes in. Maar door het vele sleutelen en de verouderder look begint het toch wat te jeuken. Je wilt vooruit.

Onze klant Elyse verwoorde het zo:

‘Mijn website sluit niet aan bij wie ik ben en wat ik wil uitstralen met mijn bedrijf. Dat kwam ook deels omdat ik zelf nog niet goed kon verwoorden wat ik wilde. Ik weet nu beter waar ik voor sta en wie mijn klanten zijn. Ik wil een eigen stijl, niet te braaf. Iets opvallends.’


In deze blog bespreken we de voor- en nadelen van een nieuwe website in een eigen stijl. Ook laten we voorbeelden zien van ondernemers met verouderde websites en het nieuwe resultaat. Let’s go!

In dit artikel

Waarom er niks mis is met een standaard website

Je wilt gewoon beginnen.

Je staat te trappelen om je (eerste) klanten te helpen en hebt geen tijd of geld voor een ontwerp-traject.

Je weet nog niet helemaal waar het heen gaat met je bedrijf. Een eenvoudige website waar je zelf aan kan sleutelen lijkt je wel wat. 

Geen probleem. Begin simpel, kies voor een eenvoudige website. Maak eventueel gebruik van een template.
Kies een stijl en kleurenpalet  en ga van start.

Maar misschien ben je net als Elyse toe aan de volgende stap in je bedrijf.
Dan is het zinvol om na te denken over hoe je je kunt onderscheiden. En op welke manier je klanten aantrekt die bij je passen.

Een website in een eigen stijl helpt hierbij.

Mijn website is verouderd, voordelen van een website met eigen stijl

De x voordelen van een website met een onderscheidende, eigen stijl

#1 – Websites met stijl leveren meer resultaat op

Iedereen houdt van schoonheid. Naast een aanlokkelijke vormgeving, heeft een stijlvolle website ook kwaliteiten die meetbaar resultaat opleveren. Een website met aandacht voor stijl en details is overzichtelijk, helder en duidelijk in de boodschap. Dit zie je terug in het gedrag van de bezoekers op je website.

#2 – Een eigen stijl communiceert voor wie je bent en voor wie juist niet bent

Het nadeel van een dertien-in-dozijn-website is dat iemand zich niet persoonlijk aangesproken voelt. De website kan er wel netjes uitzien, maar spreekt niet tot de verbeelding of triggert bepaalde emoties. Met een eigen stijl kan je duidelijk communiceren wie je bent en waar je bedrijf voor staat. Je draait niet meer om de kern heen maar laat in je hele look&feel zien wie je graag helpt. De juiste klant wordt hier als een magneet door aangetrokken. ‘Yes! Dit wil ik ook!’

#3 – Herkenbaarheid met een professionele brand identiteit

Een eigen stijl geeft energie en richting aan je bedrijf. Met deze stap krijg je een nog professionelere look en de potentie om uit te groeien tot een groot, herkenbaar merk!

Voorbeeld: voor-en-na website vernieuwing

Mijn website is verouderd, prima pensioen enschede
Oude website Prima Pensioen
Mijn website is verouderd, prima pensioen enschede
Nieuwe website Prima Pensioen - met eigen stijl

Ondernemer en pensioenadviseur Boris nam de sprong en ging voor een website met een eigen stijl. Met een onderscheidend kleurenpalet (in zijn branche zie je voornamelijk donkerblauw) koos hij voor een frisse vormgeving die praten over je pensioen toegankelijk mag maken.

Bouw je eigen online brand identiteit - gratis checklist

Is jouw website verouderd en ben je benieuwd uit welke stappen een eigen stijl ontwikkelen bestaat? Download dan onze gratis checklist ‘Bouw je online brand identiteit’.

Bouw je online brand identiteit, hoe creeer ik online meer zichtbaarheid

Wil je een professionele identiteit met resultaat?

Download de gratis checklist met 7 brand elementen en uitingen om je eigen brand te bouwen!

Mijn website is verouderd, voordelen van een website met eigen stijl
Mijn website is verouderd, voordelen van een website met eigen stijl
Mijn website is verouderd, voordelen van een website met eigen stijl
Mijn website is verouderd, voordelen van een website met eigen stijl
Mijn website is verouderd, voordelen van een website met eigen stijl
Mijn website is verouderd, voordelen van een website met eigen stijl
Mijn website is verouderd, voordelen van een website met eigen stijl
Mijn website is verouderd, voordelen van een website met eigen stijl
Mijn website is verouderd, voordelen van een website met eigen stijl

Over José

Ontwerpt huisstijlen en websites, is visueel strateeg bij Ferrule. Onze ontwerpen zie je bij Diergaarde Blijdorp, Universiteit Twente, Vinonista en Komvoor. Ondernemer sinds 2013. Een visuele identiteit moet passen als een fijne jas.

De gezichten achter de blog Wij zijn José en Jurgen van Ferrule

Meer over ons
Ik ben José, het liefste ontwerp ik websites en huisstijlen voor ondernemers die een eigen stijl willen ontwikkelen. Als visueel strateeg en mede-eigenaar van Ferrule werk ik samen met Jurgen. Die naast een goede webdeveloper ook de vader is van onze dochter Fiene. Wij geloven dat websites met stijl meer resultaat opleveren. Op deze site vind je artikelen over je eigen branding stijl, merkstrategie en websites die moeiteloos meer klanten aantrekken. Benieuwd hoe we dat zelf aanpakken? Kijk dan bij de categorie persoonlijk. Enjoy!
Bouw je online brand identiteit, hoe creeer ik online meer zichtbaarheid
Gratis checklist

Wil je een professionele identiteit met resultaat?

50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we de nieuwsbrief met handige tips voor een unieke brand identiteit heen sturen?
jurgen wentzel, jose wentzel, merkstrategie enschede
50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we het “Trendreport 2021” naar toe sturen?

hoe ontwikkel ik een eigen stijl voor mijn bedrijf, is mijn bedrijf uniek
50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we de worksheet “In 5 stappen je nieuwsbrief versturen” naar toe sturen?

hoe ontwikkel ik een eigen stijl voor mijn bedrijf, is mijn bedrijf uniek
50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we de worksheet “Hoe ontwikkel ik een eigen stijl voor mijn bedrijf” naar toe sturen?
hoe ontwikkel ik een eigen stijl voor mijn bedrijf, is mijn bedrijf uniek
50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we de test “Hoe scoort jouw brand identiteit? ” naar toe sturen?
Test je brand identiteit score
Bouw je online brand identiteit, hoe creeer ik online meer zichtbaarheid

Wil je een professionele identiteit met resultaat?

Meld je aan voor de gratis checklist (t.w.v €27.-)
50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we de checklist “Bouw je online Brand Identiteit” naar toe sturen?
Bouw je online brand identiteit, hoe creeer ik online meer zichtbaarheid

Je privacy in een notendop​

Allereerst wil ik aangeven dat ik zorgvuldig met je gegevens zal omgaan en dat je je altijd makkelijk kunt afmelden.

Daarnaast hecht ik veel waarde aan de veiligheid van je gegevens!

Wanneer je de Handige Tips van Ferrule hebt gedownload ontvang je periodiek nuttige tips en informatie rondom het thema Brand Optimalisatie. Ook kan daar af en toe een aanbod tussen zitten maar over het algemeen zal het waardevolle informatie voor je zijn.

Wil je meer weten ove je privacy? Check dan onze privacy policy.
Mocht je hierover vragen hebben? Mail dan gerust op info@ferrule.nl

Plan een sessie brand brainstorm

Heb je het gevoel dat je nu aan de slag wilt om van je bedrijf een professioneel merk te maken, maar weet je niet waar je moet beginnen? Daarom doen we deze brand brainstorm sessie. We kijken naar de kern van je bedrijf en je krijgt tips en inzichten die je gelijk kan toepassen.

Je bent welkom voor een persoonlijke sessie van 45 minuten met aandacht voor het versterken van je bedrijfs identiteit. Het gesprek vindt plaats in Enschede of per telefoon. Samen maken we helder wat er mag veranderen om meer te bereiken met je bedrijf.

Naar wie mogen we de brand brainstorm informatie toesturen?

Vul je gegevens in, dan maken we een afspraak met je.