Hoe een oorlogstijd is kan ik mij nauwelijks voorstellen. Mijn opa van 85 jaar heeft WO2 meegemaakt als klein jongetje. De verhalen met onder andere de razzia in Putten zijn huiveringwekkend indrukwekkend.

Deze kennis en de betekenis van oorlog en vrede zijn belangrijk om door te geven. Toen Ferrule gevraagd werd om het ontwerp en de realisatie van de website Expeditie Vrijheid te maken waren we zeer vereerd!

Wat is Expeditie Vrijheid

Expeditie Vrijheid is een lespakket waarmee basischoolleerlingen ontdekken over de geschiedenis van WO2 in hun eigen omgeving. Op de website kunnen zowel de leerlingen als de docenten het gratis lesmateriaal downloaden.

In deze blog laten we graag het resultaat zien.

Het kleurenpalet van Expeditie Vrijheid staat symbool voor vrijheid. Rood, wit en blauw. Het lesmateriaal, dat de Comenius EduMedia Award won, bestaat ook uit deze kleuren. De website opent direct met deze kleuren en met het materiaal groot in beeld. Zodat direct duidelijk is waar het om gaat.

Websitedesign en realisatie, onepager website maken
Detail op website Expeditie-vrijheid.nl
Websitedesign en realisatie, onepager website maken
Navigatie website Expeditie-vrijheid.nl

Webdesign en realisatie

De website bestaat uit èèn lange pagina, een onepager. De hoofdfunctie van deze website is namelijk het downloaden van het lesmateriaal. Het is dus niet altijd nodig om een uitgebreide website te maken.

Navigatie kan via het hoofdmenu bovenin of via de scrollbar aan de rechterzijde. De icoontjes uit de huisstijl zijn hier weer in verwerkt.

Naast het digitale lesmateriaal kan je ook een fysieke poster bestellen. Deze A0 poster is een mooie samenvatting van het project.

Meer weten, neem een kijkje op expeditie-vrijheid.nl

Heb je ook een website nodig?

Wil je ook een website laten maken met resultaat? Wij gaan graag voor je aan de slag.

Deze klanten gingen je voor.

Websitedesign en realisatie, onepager website maken