Over Ferrule

Strategisch partner voor websiteontwikkeling, branding & design

Wij maken jouw online ambities realiteit met merkstrategie, professionele websites én efficient websitebeheer.

Bij Ferrule geloven we in de kracht van visuele communicatie en de impact van een doordachte merkidentiteit. Wij zijn jouw marketingpartner+ en helpen ondernemers en bedrijven om op te vallen, een onderscheidende positie in te nemen en een blijvende indruk achter te laten. (onmisbaar in AI-tijden!)

De naam Ferrule symboliseert ons als het verbindende element tussen jouw bedrijf en succesvolle visuele communicatie. Een ferrule is dat ijzertje tussen gum en potlood. Net zoals de ferrule in een potlood bijdraagt aan de stevigheid, zorgen wij voor de stabiele basis van jouw merk.

Onze opdrachtgevers

Onze missie

‘Goede vormgeving maakt het leven beter. Websites met stijl leveren meer resultaat op en dragen bij aan een positieve online omgeving en ervaring.’

Bij Ferrule streven we naar een wereld waarin bedrijven het verschil kunnen maken door hun unieke verhaal te vertellen. Wij helpen met de visuele vertaling. Het concreet maken van een idee naar een tastbare merkidentiteit en website.

‘Design stands at the crossroad of science and art. Like art, it is a creative process that leads to craft beautiful items, tools, or experiences. But design is also a technical discipline approached in a comprehensive and systemic way.’

Marketingpartner+ voor ondernemers en bedrijven

Ferrule is een ontwerpbureau gespecialiseerd in website en identiteit. Marktingpartner+ voor een professionele online omgeving en onderscheidende huisstijl.

Expertise en maatwerk

Wij bieden strategie, stijlvol ontwerp en de beste techniek om merken te ontwikkelen die klanten aantrekken.

Persoonlijk en betrokken

Wij gaan voor een fijne, langdurige samenwerking.
Met maatwerk design en strategische begeleiding maken we van elke website een krachtig instrument.

Kennis delen en structureren

We delen onze kennis en helpen anderen bij het structureren van informatie, diensten en waardevolle content. Test gratis ‘Hoe sterk is jouw merk’ of ga aan de slag met ‘Bouw je online brand’.

Hoe we werken

Bij Ferrule geloven we in een gestructureerde aanpak. Van strategieontwikkeling en stijlvol ontwerp tot de implementatie van de beste technologie. Onze werkwijze is gebouwd op heldere communicatie, strategische planning en creatieve uitvoering.

1. Strategie

Kennismaking en inzicht

 • Bespreking van de doelen en visie van de klant.
 • Grondig begrip van het bedrijf, de branche en de doelgroep.

Strategie en planning

 • Strategiesessies voor merkontwikkeling en webdesign.
 • Planning en tijdslijn voor het project.

2. Onderscheidende Identiteit

Ontwerp en creatie

 • Visuele strategie-ontwikkeling en brand lookbook.
 • Ontwerp, inclusief kleuren, typografie en grafische elementen.

Wat jouw bedrijf precies nodig heeft aan maatwerk design bespreken we in de voorafgaande sessie. Of het nou gaat om het aanscherpen van de huisstijl, een puntgaaf design voor een landingspage. We zorgen voor een aantrekkelijke en passende uitstraling.

3. Professionele website

Technische implementatie

 • Gebruik van WordPress en Elementor.
 • Mobielvriendelijke en SEO-geoptimaliseerde websites.

Oplevering en training

 • Lancering van de website met aandacht voor details.
 • Training indien nodig, zodat klanten zelf content kunnen beheren.

Interactie en feedback

 • Tussentijdse beoordelingen en feedbackmomenten.
 • Website online op testomgeving

4. Websitbeheer

Ondersteuning en onderhoud

 • Voortdurende ondersteuning na de lancering.
 • Websitebeheer voor onderhoudsdiensten en updates.

Samenwerking marketingpartner+

 • Een plek voor al je marketing vragen.
 • Geen facturen achteraf, vaste prijs en fijne samenwerking.

Voor wie we werken

Ferrule heeft mijn website een complete make-over gegeven. Een nieuwe frisse uitstraling, in een stijl die precies past bij mijn persoonlijkheid en mijn praktijk voor acupunctuur. Beide kunnen ze zich heel goed inleven in wat mijn cliënten nodig hebben aan informatie en dat vertalen naar een mooie en goed gestructureerde website. Kortom een hele prettige samenwerking. Het resultaat was direct zichtbaar; meer klant aanvragen dan ooit!

– Linda Hazenberg, Chimed

Niet alleen een fantastische website en huisstijl, Ferrule hielp ons ook ons eigen proces te visualiseren. Hierdoor snappen klanten nu in èen oogopslag onze diensten! Ferrule is een super fijne partner voor onze online communicatie. Niet alleen onze eigen website, maar ook veel van onze projectwebsites via opdrachtgevers worden door hen ontwikkeld en up-to-date gehouden. Daar zijn we erg blij mee! Een van onze meest waardevolle partners in ons werk als educatief ontwerpbureau.

– Willemijn Zwart, Komvoor

De vertaling in beeld, taal en vorm van een droom die ik al zolang had hebben jullie voor ons gerealiseerd. And we couldn’t be happier! Het is precies Vinonista! De eerste online cursisten zijn gestart. Met heel veel plezier werk ik al voor meerdere projecten met Ferrule samen. Iedere keer weer verrassen ze ons met onderscheidende ideeën, stijlvolle ontwerpen en een vlekkeloze uitvoering. We bevelen José en Jurgen ook regelmatig met heel veel plezier aan in ons netwerk.

– Annemieke Tissink, Vinonista

Ferrule heeft mij geholpen om voor mijn adviesbureau Belewit, een visuele identiteit te ontwikkelen. Door de methode die José en Jurgen gebruiken ga je heel gestructureerd nadenken over je visuele identiteit. Dit heeft mij heel erg geholpen om focus te houden en hier heel gericht mee aan de slag te gaan. Het traject dat ik met José en Jurgen heb doorlopen heeft voor mij een goede bedrijfsnaam, passend logo en een hele mooie website opgeleverd. Bijzonder prettig samengewerkt.

– Bastiaan Bouwman, Belewit

De gezichten achter Ferrule

Leer de oprichters van Ferrule kennen, Jurgen en José, professionals met een passie voor design, strategie en het creëren van online succes.

Jose Boekema – Ontwerper en visueel strateeg

José is met haar achtergrond als illustratief ontwerper de aangewezen persoon om de kern en boodschap van je bedrijf te vertalen naar beeld. Als vormgever en visueel strateeg is ze gespecialiseerd in het helpen van bedrijven die willen opvallen en hun verhaal willen vertellen.

Een goed ontwerp, passend bij jouw bedrijf, begint bij een visuele strategie. Tijdens creatieve sessies rust José niet voordat ze de kern te pakken heeft. Vervolgens gaat ze aan de slag met het brand-lookbook. Kleuren kiezen, het juiste website ontwerp; ze kan je er alles over vertellen. José: ‘In een website komt alles samen; de huisstijl, de dienstverlening, de klant.. Ondernemers helpen met het structureren en overzichtelijk maken is net puzzelen. En de voldoening als alles op z’n plek valt!’

José is niet alleen enthousiast over haar werk, maar ook over tennis, lekker eten en duurzaam leven. Na jaren als illustratief ontwerper te hebben gewerkt heeft ze sinds 2019 de krachten gebundeld met Jurgen in ontwerpbureau Ferrule.

Jurgen Wentzel – Webdeveloper en strateeg

Jurgen heeft oog voor detail. Website bouwen doet hij graag, hij is WordPress Elementor specialist. Met zijn kennis en positieve inslag is je website in goede handen! Daarnaast is hij het creatieve brein bij strategie sessies.

Samen werken met Ferrule betekent een fijne website-partner bij wie je terecht kan met al je vragen. Jurgen denkt met je mee zowel voor als na het opleveren van de website. ‘Wat wil je bereiken met je website?’ Naast dat we een helder en overzichtelijk ontwerp maken, zorgt Jurgen er ook voor dat het aan de achterkant geordend en simpel blijft. Je website blijft, veilig, up to date en kan weer jaren mee.

Jurgen werkt naast Ferrule als dirigent. Samenwerken, enthousiasmeren, aansturen op resultaat; kwaliteiten die in beide vakgebieden van pas komen. Jurgen: ‘Met klanten werken aan de essentie van hun bedrijf, zodat het bedrijf kan groeien, is een van de leukste dingen om te doen.’

Ferrule, Ontwerpbureau in Enschede
WordPress Elementor specialist

Klaar om met jouw merk aan de slag te gaan?
Laat van je horen!

_jouw privacy

Allereerst willen we aangeven dat we zorgvuldig met je gegevens zullen omgaan en dat je je altijd makkelijk kunt afmelden.

Daarnaast hechten we veel waarde aan de veiligheid van je gegevens!

Wanneer je een werkboek of checklist hebt gedownload ontvang je periodiek nuttige tips en informatie rondom het thema merkstrategie, website en identiteit. Ook kan daar af en toe een aanbod tussen zitten maar over het algemeen zal het waardevolle informatie voor je zijn.

Wil je meer weten over je privacy? Check dan onze privacy policy. Mocht je hierover vragen hebben? Mail dan gerust op info@ferrule.nl

1. Vertel ons een beetje over jezelf.
Wat is je naam *
Je kunt mij bereiken via *
of bellen op
Vul verplichte velden in..
2. Meer weten onze white label service
Ik werk voor/met *
en ik ben geïntresseerd in *
Vul verplichte velden in..
3. Vertel ons meer
We zijn benieuwd! Kan je ons meer vertellen? *
1. Vertel ons een beetje over jezelf.
Wat is je naam *
Je kunt mij bereiken via *
of bellen op
Vul verplichte velden in..
2. Meer weten over
Ik werk voor/met *
en ik ben geïntresseerd in *
Vul verplichte velden in..
3. Vertel ons meer
We zijn benieuwd! Kan je ons meer vertellen? *
1. Vertel ons een beetje over jezelf.
Wat is je naam *
Je kunt mij bereiken via *
of bellen op
Vul verplichte velden in..
2. Meer weten over Websitepartner+
Ik werk voor/met *
en ik ben geïntresseerd in *
Vul verplichte velden in..
3. Vertel ons meer
Kan je meer vertellen over je websitevraag? *