‘Door de strategie sessies hebben we op een ontspannen en verrassende wijze de identiteit van Prima Pensioen opnieuw vorm gegeven.’

Boris Manders, eigenaar Prima Pensioen

Wil jij net als Boris een website die voor je werkt? Neem dan vandaag nog contact voor een gratis website strategie sessie!

Hoe zorg je ervoor dat je website resultaat oplevert?

Ferrule helpt ondernemers met het realiseren van websites met resultaat. Van strategie en ontwerp tot realisatie en onderhoud. In deze blog leggen we uit welke stappen er komen kijken bij het ontwikkelen van een nieuwe website.

Ben je benieuwd of je toe bent aan een nieuwe website? Lees dan ook deze blog over wat je moet weten als ondernemer voordat je een nieuwe website laat maken.

‘Met alleen een nieuw website ontwerp ben je er nog niet. Dit zijn de stappen die je als ondernemer doorloopt als je een website laat maken. Van strategie tot realisatie van de nieuwe website.’

Stap voor stap een website lanceren

1 Website strategie sessie

Wat wil je dat de website voor je doet? Meer klanten? Meer omzet? Dan is de vervolgvraag, wat draagt bij aan dit doel? Een online omgeving waar je als expert gezien wordt? Of wil je een passieve inkomstenstroom maken door bijvoorbeeld een online training of ebook te verkopen? Tijdens de strategie sessie stellen we de doelen voor je website vast en kijken we naar je merkstrategie.

2 Ontwerp website

Elk bedrijf heeft een visuele identiteit, een bepaalde uitstraling die bij jouw en je klanten past. Vergelijk maar eens Hema, Dille & Kamille, Zeeman of Bijenkorf. Bij alle vier de merken kan je theedoeken kopen. Bij wie koop jij het liefste een theedoek? En waarom?

In de visuele identiteit vertalen we wat jouw bedrijf uniek maakt, waarom klanten voor jouw mogen kiezen. Samen met de doelen vertalen we de identiteit in een ontwerp voor de nieuwe website. Daarnaast voldoet elk goed ontwerp aan een aantal eisen zoals een rustig, overzichtelijke website, het aansporen van bezoekers tot acties en denken we mee met mogelijkheden tot interactie. Denk aan een gratis weggever of waardevolle content waarmee je bezoekers aantrekt en klant maakt.

3 Bouwen website

Vervolgens wordt de website gebouwd en worden eventuele funnels en optins ingesteld. Denk aan het automatiseren van een emailreeks als iemand je product download en alle regeldingen zoals het instellen van de email en hosting.

4 Content plaatsen website

Content plaatsen hoort eigenlijk bij stap 3, het bouwen van de website. Maar we zetten dit als extra stap neer omdat er voor het vullen van de website vaak nog acties moeten gebeuren zoals een fotoshoot voor persoonlijke foto’s die passen bij de visuele identiteit, of het (laten) schrijven van teksten.

5 Livegang van de website

Yes! Het moment is daar. Na een uitgebreide strategie sessie waarbij we de doelen hebben bepaald, de content geschreven is en de website gebouwd… De website is live!

Even wat technische details die hierbij komen kijken:

  • Hosting
  • Eventueel oude website omzetten naar nieuwe website
  • Gekoppelde oude mail/nieuwe mail instellen

Hier heb je verder geen last van, dit doen we graag voor je!

Als de website live is begint het werk pas echt! Dit is het moment om bestaande klanten op de hoogte te brengen van de nieuwe website en nieuwe klanten aan te trekken! Niets zo leuk als de eerste online producten die worden gedownload of verkocht!

6 Onderhoudspakket website (hosting, updates, aanpassingen etc.)

Bij ons is je website altijd up to date en hoef je zelf niet te denken aan beveiliging en updates. Je kan het onderhoudspakket laten samen stellen afhankelijk van je wensen en wat jouw bedrijf nodig heeft.

7 Check up website (aanpassingen, eerste meting resultaten)

Na het lanceren wordt het harde werken beloond, maar een website is nooit af. Blijf je website verbeteren door waardevolle content aan te bieden. Bouw relaties op met een mailinglijst en maak van bezoekers fans/klanten. Houd de statistieken van je website in de gaten en verbeter pagina’s die weinig tot geen resultaat opleveren. En verwijder content dat niet meer relevant is.

Met de bovenstaande stappen kun je aan de slag met je website. Mocht je hierbij onze hulp willen, vraag gerust!

Voordelen van werken met Ferrule

Je hebt één partij, Ferrule, met wie je de website ontwerpt, bouwt en realiseert.
Wij regelen naast een fantastisch ontwerp die past bij je visuele identiteit, ook alle technische zaken. We zorgen ervoor dat je zelf waar nodig met je website kan werken en komen niet met facturen achteraf. Je weet waar je aan toe bent.