Klanten via je website

Deze bedrijven gingen je voor en maakten van hun concept of bedrijf een sterk merk!

Ferrule helpt bedrijven met hun merkstrategie en bedrijfs identiteit. Of het nou gaat om een idee uitwerken of het re-branden van een bestaand bedrijf, deze mensen hebben een ding gemeen. Ze willen graag een professionele uitstraling, een merk dat staat als een huis en klaar is voor de toekomst! Met de nieuwe bedrijfsidentiteit trekken ze de juiste mensen aan. Nieuwe klanten en nieuwe mogelijkheden komen op hun pad. Nieuwsgierig? In de onderstaande blog lees je meer over onze klanten en zie je een gedeelte van de ontworpen merken.

In dit artikel

Tjepkema Coaching – online programma Kraak je vitaliteitscode

Marjon liep al drie jaar rond met een droom voor een eigen online programma ‘Kraak je vitaliteitscode’. Haar klanten zijn op zoek naar meer rust en balans en met een eigen online programma kunnen mensen thuis ook aan de slag met oefeningen. Een fijne aanvulling op Marjon’s bestaande dienstverlening. Marjon had zelf veel ideeën over de inhoud van het programma. Haar vraag was ‘Waar kan ik het beste beginnen? Het is zo veel..’. We begonnen met een strategie sessie waar een concreet stappenplan uit volgde. Stap voor stap ontwikkelden we samen het online programma. Van het opzetten van de modules, het kiezen van de look & feel, een logo voor het programma, tone-of-voice en de uiteindelijke lancering met eerste klanten die door de proefversie heen konden lopen. Marjon over het traject:

‘Ferrule luistert goed en maakt van een idee een passend product. Ik ben super blij met het eindresultaat. Ik krijg alleen maar complimenten over de inhoud, maar ook over de professionele look.’

Een merk met een professionele uitstraling, Kraak je vitaliteitscode

Universiteit Twente – Infographics Alumni

Veel bedrijven komen bij Ferrule omdat ze hun verhaal duidelijk willen overbrengen. Vaak ontbreekt het niet aan enthousiasme, maar aan de middelen om in heldere taal of beeld uit te kunnen leggen wat ze doen en waar ze voor staan. Een sterk merk helpt bij het duidelijk maken van die boodschap. Misschien heb je al wel een merk ontwikkeld, maar zit je met complexe informatie die op een zo eenvoudig mogelijke manier verteld moet worden. En dan ook nog eens passend bij het merk en de uitstraling die je al hebt.

Dit was ook de vraag van de Universiteit Twente. ‘Kan je ons helpen met het vertalen van de gegevens naar beeld. Zodat het in èèn keer duidelijk is waar het over gaat en wat de belangrijkste informatie uit het rapport is?’ Hiervoor ontwierpen we een serie infographics. Een infographic is een informatieve illustratie van de kernboodschap, van gegevens, tips of resultaten. De informatie wordt met visuele middelen verteld. Hiervoor worden iconen, grafieken en beelden gebruikt. In het voorbeeld hieronder zie je een infographic die we maakten over de alumni gegevens van de Universiteit Twente. Passend bij de huidige kleuren en huisstijl.

Een merk met een professionele uitstraling, Universiteit Twente

William Meister – Merk identiteit

Ondernemerscoach en drakendoder William Meister was op zoek naar een nieuwe merk identiteit. Hij voelde zich niet thuis in de uitstraling van het bedrijf en was niet tevreden over de website. Hoewel het verleidelijk is om direct de website aan te pakken, gaan we met Ferrule altijd eerst in gesprek over de identiteit van je bedrijf. Wie ben je, wat doe je en waarom? Wie is je doelgroep en met wie wil je het liefste werken? Vervolgens kijken we naar wat je nodig hebt op dit moment en welke marketing middelen we hiervoor kunnen inzetten. In het geval van William werd dit een nieuwe brand identiteit en middelen zoals website, interactieve formulieren en relatiegeschenken zoals een luxe notebook en pen. William over onze samenwerking:

‘Dankzij Ferrule heb ik een professionele identiteit die precies bij me past als persoon en ondernemer. Ik vond de strategische sessies erg goed. Ook nadat de website al een tijdje draaide, kreeg ik feedback om mijn merk nog verder te fine tunen.’

Een merk met een professionele uitstraling, William Meister

Stedelijk Orkest Borne – Re-branding merk

Stedelijke Orkest Borne bestaat 50 jaar. Dit werd gevierd met een serie concerten en een nieuwe identiteit. Tijdens het sessies met het bestuur spraken we over de uitstraling, uitdagingen en kansen voor het orkest. De wensen waren helder: een frisse look & feel, passend bij gemeente Borne, waar de liefde voor de muziek en harmonie voorop staat. Een nieuw logo, website en layout voor de posters werden ontwikkeld. Het resultaat: ‘Een nieuwe identiteit waar jong en oud zich in kan herkennen. Met deze nieuwe look vergroten we onze zichtbaarheid en zijn we herkenbaar in heel regio Borne!’

Wil jij aan de slag met je merkstrategie In de creatieve sessie Brand Identiteit gaan we aan de slag met de essentie van je bedrijf. Wat heeft jouw bedrijf te bieden? Zelf weet je natuurlijk heel goed wat de toegevoegde waarde is van jouw product of dienst. Deze duidelijker communiceren is lastiger. Wij helpen je hier graag bij!

Een merk met een professionele uitstraling, Stedelijk Orkest Borne

Dimence groep – Stichting de Kern – Signalenkaart Armoede

Een brand identiteit ontwerpen hoeft niet altijd een grootst traject te zijn. Soms is het fijn om alle stappen kort te doorlopen om zo een idee goed uit te kunnen werken. Neem bijvoorbeeld Signalenkaartarmoede.nl. Een initiatief van Stichting De Kern, die antwoord wilde geven op de behoefte van hulpverleners om eenvoudiger armoede te kunnen herkennen in Nederland. Wij dachten mee over de opzet, maakten een simpel herkenbaar logo, en zorgden dat het geheel bij de huisstijl van Stichting De Kern past. De website is eenvoudig en voldoet aan het doel om na het vaststellen van armoede, snel een geschikte oplossing te vinden via een handige zoekfunctie. Op deze manier kunnen verschillende hulpverleners in èèn oogopslag zien wat de mogelijkheden zijn per regio, doelgroep of klacht. Webontwikkelaar Marco bij Dimence Groep:

‘Van een idee op papier een prachtig ontwerp maken, daar ligt de kracht van Ferrule. Daarnaast voldoen de ontwerpen ook aan de technische specificaties en eisen.’

Een merk met een professionele uitstraling, Dimence

Twents Instituut van Toegepaste Psychologie – Behoud van logo, nieuwe look

Hermine van het Twents Instituut voor Toegepast Psychologie wist heel goed waar ze naar op zoek was: Een nieuwe frissen website, overzichtelijk en makkelijk om zelf bij te kunnen houden. Tijdens de visuele strategie sessie spraken we over de doelgroep, en de look & feel van de website. Pasteltinten, strak en eigentijds. Het bestaande logo bleef behouden en moest passen in het geheel. Het gele vlak uit het bestaande logo komt op een speelse manier terug in de ontwerpen.

Bij Ferrule luisteren we zo goed mogelijk naar de klant en vertalen dit naar een merkstrategie. Wil je meer weten over onze werkwijze? Hier lees je meer over ons branding traject!

Een merk met een professionele uitstraling, Twents Instituut voor Toegepaste Psychologie

Diergaarde Blijdorp – ontwerp & illustratie educatief spel

Bij communicatie middelen die horen bij een merkstrategie denk je al snel aan website en huisstijl. Maar er kan zoveel meer! Van persoonlijke marketingacties tot online programma’s. In dit voorbeeld zie je een afbeeldingen uit een educatief spel dat we ontwikkelenden voor Diergaarde Blijdorp. Tijdens een sessie in Blijdorp bespraken we ideeën voor een spelwand voor bij de gorilla’s. Er waren een aantal belangrijke eisen aan het ontwerp. De bezoeker moet direct kunnen zien dat het om gorilla’s gaat, het dier en de uitdrukking moet waarheidsgetrouw zijn en het kleurenpalet uit de huisstijl van de dierentuin moest terugkomen. De kernwoorden waren: Kleurrijk en veel contrast. Aantrekkelijk van ver en dichtbij. In het ontwerp komen gorilla’s en verschillende voedselsoorten aan bod.

Wil jij met jouw bedrijf interactie met je klanten maar weet je niet precies hoe? Wij denken graag met je mee! Wil je meer over ons weten? Bekijk hier onze film of maak direct een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Een merk met een professionele uitstraling, Diergaarde Blijdorp

Maatjespunt Raalte

Wijz Welzijn was op zoek naar een online omgeving voor vrijwilligerswerk, een maatjespunt. Een maatje is bijvoorbeeld iemand die mee helpt met boodschappen doen, met iemand gaat wandelen. De website en bijbehorend logo mocht een positieve uitstraling krijgen die past bij een klein gebaar met veel effect. Het logo is een verwijzing naar het bestaande logo van gemeente Raalte, maar dan uitgevoerd in zonnig geel. Op de site vind je vacatures voor maatjes en een portal voor organisaties die graag vacatures willen aanmelden.

‘Een vrolijke, verbindende online omgeving voor vrijwilligerswerk. Positieve uitstraling die past bij een klein gebaar met veel effect.’

Een merk met een professionele uitstraling, Maatjespunt Raalte

Wat Ferrule kan doen voor jouw bedrijf?

We hopen je met deze voorbeelden uit ons leuke werk een indruk te hebben gegeven van wat er mogelijk is als je met je bedrijfs identiteit en merkstrategie aan de slag gaat. Ben je benieuwd waarom andere ondernemers hiermee aan de slag gaan? Bekijk dan dit blog ‘5 redenen waarom ondernemers een merk willen’.

Ben je nieuwsgierig geworden en benieuwd wat we voor jouw bedrijf zouden kunnen betekenen?
We maken graag een afspraak om verder kennis te maken!

Ondernemen business, merk logo design, ontwikkelen eigen visie, branding huisstijl

Over José

Ontwerpt huisstijlen en websites, is visueel strateeg bij Ferrule. Onze ontwerpen zie je bij Diergaarde Blijdorp, Universiteit Twente, Vinonista en Komvoor. Ondernemer sinds 2013. Een visuele identiteit moet passen als een fijne jas.

De gezichten achter de blog Wij zijn José en Jurgen van Ferrule

Meer over ons
Ik ben José, het liefste ontwerp ik websites en huisstijlen voor ondernemers die een eigen stijl willen ontwikkelen. Als visueel strateeg en mede-eigenaar van Ferrule werk ik samen met Jurgen. Die naast een goede webdeveloper ook de vader is van onze dochter Fiene. Wij geloven dat websites met stijl meer resultaat opleveren. Op deze site vind je artikelen over je eigen branding stijl, merkstrategie en websites die moeiteloos meer klanten aantrekken. Benieuwd hoe we dat zelf aanpakken? Kijk dan bij de categorie persoonlijk. Enjoy!

Populaire artikelen

Bouw je online brand identiteit, hoe creeer ik online meer zichtbaarheid
Gratis checklist

Wil je een professionele identiteit met resultaat?

50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we de nieuwsbrief met handige tips voor een unieke brand identiteit heen sturen?
jurgen wentzel, jose wentzel, merkstrategie enschede
50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we het “Trendreport 2021” naar toe sturen?

hoe ontwikkel ik een eigen stijl voor mijn bedrijf, is mijn bedrijf uniek
50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we de worksheet “In 5 stappen je nieuwsbrief versturen” naar toe sturen?

hoe ontwikkel ik een eigen stijl voor mijn bedrijf, is mijn bedrijf uniek
50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we de worksheet “Hoe ontwikkel ik een eigen stijl voor mijn bedrijf” naar toe sturen?
hoe ontwikkel ik een eigen stijl voor mijn bedrijf, is mijn bedrijf uniek
50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we de test “Hoe scoort jouw brand identiteit? ” naar toe sturen?
Test je brand identiteit score
Bouw je online brand identiteit, hoe creeer ik online meer zichtbaarheid

Wil je een professionele identiteit met resultaat?

Meld je aan voor de gratis checklist (t.w.v €27.-)
50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we de checklist “Bouw je online Brand Identiteit” naar toe sturen?
Bouw je online brand identiteit, hoe creeer ik online meer zichtbaarheid

Je privacy in een notendop​

Allereerst wil ik aangeven dat ik zorgvuldig met je gegevens zal omgaan en dat je je altijd makkelijk kunt afmelden.

Daarnaast hecht ik veel waarde aan de veiligheid van je gegevens!

Wanneer je de Handige Tips van Ferrule hebt gedownload ontvang je periodiek nuttige tips en informatie rondom het thema Brand Optimalisatie. Ook kan daar af en toe een aanbod tussen zitten maar over het algemeen zal het waardevolle informatie voor je zijn.

Wil je meer weten ove je privacy? Check dan onze privacy policy.
Mocht je hierover vragen hebben? Mail dan gerust op info@ferrule.nl

Plan een sessie brand brainstorm

Heb je het gevoel dat je nu aan de slag wilt om van je bedrijf een professioneel merk te maken, maar weet je niet waar je moet beginnen? Daarom doen we deze brand brainstorm sessie. We kijken naar de kern van je bedrijf en je krijgt tips en inzichten die je gelijk kan toepassen.

Je bent welkom voor een persoonlijke sessie van 45 minuten met aandacht voor het versterken van je bedrijfs identiteit. Het gesprek vindt plaats in Enschede of per telefoon. Samen maken we helder wat er mag veranderen om meer te bereiken met je bedrijf.

Naar wie mogen we de brand brainstorm informatie toesturen?

Vul je gegevens in, dan maken we een afspraak met je.