In 5 stappen een nieuwsbrief versturen, Werkt emailmarketing?

Waarom emailmarketing het leukste onderdeel van je branding is. Met deze 5 stappen begin je ècht.

Emailmarketing is 40x effectiever dan social media. Maar dat maakt het nog niet leuk. Bij het maken van een website komt de vraag onvermijdelijk op tafel. ‘Hebben jullie een nieuwsbrief?’ En ‘Op wat voor manieren kunnen bezoekers zich inschrijven voor jullie maillijst?’Standaard een zucht als antwoord. Of een excuus. ‘Ja, daar moeten we nog wel iets mee, maar of dat structureel gaat lukken?’Toch is emailmarketing het leukste onderdeel van je branding. Een maillijst bestaat namelijk uit mensen die zichzelf hebben ingeschreven om mails van jou te ontvangen. Email is persoonlijker dan social media. Je kunt diepere connecties maken en grotere impact op de levens van je lezers.

Email zou wel eens het onverwachte kanaal kunnen zijn waar je enorm veel plezier in gaat krijgen.In dit blog lees je dat een nieuwsbrief de moeite waard is om te versturen. En dat dit op een leuke, creatieve manier kan. Plus handig stappenplan om nu echt te beginnen met die emailmarketing.

In dit artikel

In 5 stappen een nieuwsbrief versturen, Werkt emailmarketing?

Emailmarketing is je nieuwe quilty pleasure

Je hoeft niet meer bang te zijn dat je mensen stoort met nog weer een email in hun inbox. Ze hebben zich vrijwillig ingeschreven (als het goed is, en anders kunnen ze zich altijd direct uitschrijven).

Geloof jij in het product of verhaal van jouw bedrijf? Denk je dat mensen zich beter kunnen voelen en blij kunnen zijn met jouw dienst? Dat ze misschien wel heel graag willen horen wat jij te vertellen hebt?

Online ondernemer Melyssa Griffin omschrijft het zo:

‘That’s really what running a successful business and email list is: solving the right problems for the right people. It’s that simple!’

Het is niet nodig om je tegen te laten houden door eventuele angsten of gevoelens van schaamte ‘Kom ik weer aan met mijn nieuwsbrief’. Kijk maar naar je eigen inbox. Zijn er emails die je echt graag leest, waar je zelfs naar uitkijkt? Waar ligt dat aan?

Emailmarketing is een kans om een persoonlijke connectie te maken met je doelgroep. Het is direct, je bent niet afhankelijk van algoritmes. En niet onbelangrijk; je bent eigenaar van je eigen lijst. (Je bent niet eigenaar van de volgers op je social media accounts)

Je hebt geen grote lijst nodig voor succesvolle emailmarketing

Wil je online een inkomen krijgen? Dan heb je een maillijst nodig. Een manier om met je bezoekers, volgers en potentiële klanten in contact te komen en te blijven.

Wist je dat de gemiddelde openingsrate van een email 30% is? Hiervan wordt 2-3% ook daadwerkelijk klant. De valkuil is om te denken dat je dan ook een heel grote lijst nodig hebt om online klanten aan te trekken. Dat is niet waar.

Het gaat niet om aantallen. Je wilt namelijk niet iedereen op je lijst. Liever 500 mensen die jouw ideale klant zijn, dan 100.000 niet geïnteresseerde subscribers.

Het geheim zit hem in waarde geven. Goed voor je subscribers zorgen door ze waardevolle informatie te sturen. Meer te geven dan ze verwachten. Met specifieke waarde die met jouw en jouw ideale klant te maken heeft, trek je ideale klanten aan.

In 5 stappen een nieuwsbrief versturen, Werkt emailmarketing?
‘Email-marketing kan ook op een manier waarop je er zelf plezier en hebt, èn je lezer een gat in de lucht springt als hij jouw mailtje ontvangt!’

Vergeet de regels, emailmarketing kan op een manier die bij je past

Succesvolle ondernemers, mailprogramma’s, coaches en goeroes, claimen allemaal de manier gevonden te hebben waarop je emailmarketing moet toepassen. Populair zijn lange lappen tekst zonder opmaak, persoonlijke korte mailtjes met een onweerstaanbaar aanbod. Of een diep uitgedachte funnel van opvolgende mailtjes waar je niet meer uit lijkt te komen.

En deze manieren kunnen ook allemaal werken.

Maar het hoeft niet. Het kan ook op een manier waardoor je zelf ook plezier houdt in marketing.

We zijn niet allemaal hetzelfde. En ook onze emailmarketing hoeft niet hetzelfde te zijn. Misschien ben jij iemand die makkelijk verhalen vertelt, het heerlijk vind om een lang boeiend verhaal te schrijven naar je lezers. Of misschien ben je meer een verbinder, vind je het fijn om iemand anders in het zonnetje te zetten. Deel je bijvoorbeeld een waardevol interview, of de favoriete boeken die je hebt gelezen.

Of details zijn echt jouw ding. Je kunt iets goed uitleggen en hebt een handige download gemaakt die je lezers kunnen gebruiken. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Je kunt dus zoeken naar een manier die bij je past. En je lezers zullen je eigenheid, je eigen taalgebruik en inspiratie alleen maar waarderen.

Voorbeeld – Deze emailmarketing past bij ons

Wij houden van vormgeving. Websites met stijl.
Een email met aandacht voor vormgeving is voor ons een logische keus.

Elke week sturen wij een nieuwsbrief met een waardevol artikel of filmpje over merkstrategie, je eigen marketing stijl ontwikkelen of handige tips als je aan de slag wilt met je huisstijl of website.
De nieuwsbrief leest als een magazine, met verschillende rubrieken die we afwisselen. Favoriet is de rubriek ‘inspiratie’ waarin ik graag deel wat ons momenteel bezig houdt.

Onze maillijst groeit gestaag en regelmatig krijgen we de feedback dat mensen het leuk vinden om te lezen hoe wij dat nou aanpakken, dat ondernemerschap. Maar ook het kijkje in de keuken. Hoe is het om samen te werken met je partner?

Benieuwd hoe onze nieuwsbrief eruit ziet? Download de onderstaande worksheet en vind het uit! 😉

Met deze 5 stappen begin je ècht met het versturen van je nieuwsbrief

In 5 stappen een nieuwsbrief versturen, Werkt emailmarketing?

Met deze 5 stappen begin je ècht met het versturen van je nieuwsbrief

Download de worksheet om in 5 stappen je eerste nieuwsbrief te versturen!

Over José

Ontwerpt huisstijlen en websites, is visueel strateeg bij Ferrule. Onze ontwerpen zie je bij Diergaarde Blijdorp, Universiteit Twente, Vinonista en Komvoor. Ondernemer sinds 2013. Een visuele identiteit moet passen als een fijne jas.

De gezichten achter de blog Wij zijn José en Jurgen van Ferrule

Meer over ons
Ik ben José, het liefste ontwerp ik websites en huisstijlen voor ondernemers die een eigen stijl willen ontwikkelen. Als visueel strateeg en mede-eigenaar van Ferrule werk ik samen met Jurgen. Die naast een goede webdeveloper ook de vader is van onze dochter Fiene. Wij geloven dat websites met stijl meer resultaat opleveren. Op deze site vind je artikelen over je eigen branding stijl, merkstrategie en websites die moeiteloos meer klanten aantrekken. Benieuwd hoe we dat zelf aanpakken? Kijk dan bij de categorie persoonlijk. Enjoy!
Bouw je online brand identiteit, hoe creeer ik online meer zichtbaarheid
Gratis checklist

Wil je een professionele identiteit met resultaat?

50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we de nieuwsbrief met handige tips voor een unieke brand identiteit heen sturen?
jurgen wentzel, jose wentzel, merkstrategie enschede
50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we het “Trendreport 2021” naar toe sturen?

hoe ontwikkel ik een eigen stijl voor mijn bedrijf, is mijn bedrijf uniek
50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we de worksheet “In 5 stappen je nieuwsbrief versturen” naar toe sturen?

hoe ontwikkel ik een eigen stijl voor mijn bedrijf, is mijn bedrijf uniek
50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we de worksheet “Hoe ontwikkel ik een eigen stijl voor mijn bedrijf” naar toe sturen?
hoe ontwikkel ik een eigen stijl voor mijn bedrijf, is mijn bedrijf uniek
50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we de test “Hoe scoort jouw brand identiteit? ” naar toe sturen?
Test je brand identiteit score
Bouw je online brand identiteit, hoe creeer ik online meer zichtbaarheid

Wil je een professionele identiteit met resultaat?

Meld je aan voor de gratis checklist (t.w.v €27.-)
50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we de checklist “Bouw je online Brand Identiteit” naar toe sturen?
Bouw je online brand identiteit, hoe creeer ik online meer zichtbaarheid

Je privacy in een notendop​

Allereerst wil ik aangeven dat ik zorgvuldig met je gegevens zal omgaan en dat je je altijd makkelijk kunt afmelden.

Daarnaast hecht ik veel waarde aan de veiligheid van je gegevens!

Wanneer je de Handige Tips van Ferrule hebt gedownload ontvang je periodiek nuttige tips en informatie rondom het thema Brand Optimalisatie. Ook kan daar af en toe een aanbod tussen zitten maar over het algemeen zal het waardevolle informatie voor je zijn.

Wil je meer weten ove je privacy? Check dan onze privacy policy.
Mocht je hierover vragen hebben? Mail dan gerust op info@ferrule.nl

Plan een sessie brand brainstorm

Heb je het gevoel dat je nu aan de slag wilt om van je bedrijf een professioneel merk te maken, maar weet je niet waar je moet beginnen? Daarom doen we deze brand brainstorm sessie. We kijken naar de kern van je bedrijf en je krijgt tips en inzichten die je gelijk kan toepassen.

Je bent welkom voor een persoonlijke sessie van 45 minuten met aandacht voor het versterken van je bedrijfs identiteit. Het gesprek vindt plaats in Enschede of per telefoon. Samen maken we helder wat er mag veranderen om meer te bereiken met je bedrijf.

Naar wie mogen we de brand brainstorm informatie toesturen?

Vul je gegevens in, dan maken we een afspraak met je.