Educatieve projecten voor jeugdjournaal, kidsweek, radio2

Nieuwe branding voor Komvoor

Jezelf zijn is niet makkelijk, soms moet je even ontdekken: Wie ben ik nu. Dit geldt ook voor je bedrijf. Uitstralen wie je bent, wat je doet en waar je voor staat, soms kun je daar wat hulp bij gebruiken. Dit noemen we je professionele bedrijfsidentiteit.

In dit artikel

Traject met Komvoor

Toen we directeur Willemijn van Komvoor vroegen wat zij het meest waardevol vond aan het traject met Ferrule antwoorde ze dat de eerste sessies waarin je aan de slag gaat met deze vragen (Wie ben je, waar staat je bedrijf voor), enorm waardevol vond. De sessies zorgden voor een doorbraak in de werkwijze, met direct resultaat; heldere communicatie en daardoor tevreden klanten. Voorafgaande aan het traject had Willemijn juist verwacht dat ze vooral hulp nodig had bij het realiseren van de visuele middelen zoals de website. Ze zegt hier zelf over:

‘Met Komvoor waren we erg te spreken over het visuele strategie- en brandingtraject met Ferrule. Hun heldere werkwijze met meerdere sessies hielp ons ook ons eigen interne proces helderder te structureren en – dankzij Ferrule – te visualiseren. Hierdoor snappen klanten nu in een oogopslag onze diensten: educatieve conceptontwikkeling, productontwikkeling en PR zijn eindelijk drie losse fases & producten. Super waardevol!’

– Willemijn Zwart, Directeur Komvoor

Het visuele resultaat van het brandingtraject van Komvoor

De vraag van de klant:

KomvoorTaal is een succesvol educatief ontwerpbureau. De naam en de uitingen dekken alleen niet meer de lading. We zijn letterlijk ons jasje ontgroeid. Kunnen jullie ons helpen met de merkstrategie, het ontwikkelen van een toekomstbestendig merk, een eventuele naam en huisstijl verandering en een duidelijke website die past bij ons en onze doelgroep

Aanpak Ferrule:

Met Komvoor gaan we aan de slag met brandingstrategie. We starten met een sessie essentie. Na de merkstrategie volgt de ontwikkeling van de middelen zoals nieuwe huisstijl en website.

nieuwe huisstijl en website door Ferrule

Je bedrijf en brand zijn continue in beweging. Dit zien we ook bij Komvoor. Wij helpen met deze ontwikkeling zodat je ook in de toekomst de juiste klanten blijft aantrekken. Tegelijk werk je aan een sterker merk en positionering. Dit doen we tijdens strategie sessies en door het ontwikkelen van een brand lookbook. In deze stijlgids laten we zien waar je merk uit bestaat. Deze richtlijnen bevatten basis informatie zoals: Een overzicht van de essentie, persoonlijkheid en kernwaarden van je brand. Daarna volgt de visuele vertaling in logo, kleur, typografie en communicatie.

Benieuwd hoe een lookbook eruit ziet? Kom dan langs op ons kantoor, dan kun je ze rustig bekijken! Neem contact op.

Heeft mijn bedrijf een nieuwe naam nodig?

Het is niet altijd nodig om een nieuwe naam te gebruiken. Als je de naam al jaren gebruikt en het geen noodzaak is om deze te veranderen: Nee. Past de naam echter niet meer bij de activiteiten, of roept de naam verwarring op, dan kan het zinvol zijn een nieuwe naam in het leven te roepen. Zeker als je begonnen bent met je achternaam als bedrijfsnaam en inmiddels het bedrijf is uitgegroeid tot een groot merk. Dan wil je liever niet meer afhankelijk zijn van ‘jouw gezicht’ en jouw achternaam.

In het geval van KomvoorTaal dekte de naam niet meer de lading. Na de sessie Essentie kwam het besluit om te kiezen voor woordmerk Komvoor, met ondertitel ‘Educatieve projecten’. Een letterlijke uitnodiging: ‘Komvoor educatieve projecten’. Zodra de naam vast stond gingen we verder met de ontwikkeling van het logo en de huisstijl.

Het logo van Komvoor bestaat uit een woord- en beeldmerk. Het beeldmerk is een vierkant wat bestaat uit speelse elementen (driehoeken, rechthoek) in primaire kleuren, die doen denken aan onderwijs. Samen vormen ze een element ‘K’, van Komvoor.

Komvoor educatieve projecten
Logo Komvoor

De website is de plek waar huisstijl en merkstrategie samen komen

In de website komen alle visuele elementen samen:

  • Logo
  • Kleurenpalet
  • Fotografie
  • Iconen, illustraties
  • Stijl & Sfeer, doelgroep
  • Tone of Voice

Benieuwd hoe dit samen komt voor Komvoor? Neem een kijkje op komvoor.nl

mockup voor website, visueel strategisch bureau ferrule enschede
mockup voor website, visueel strategisch bureau ferrule enschede

‘Binnen Komvoor voelen we ons helemaal thuis in onze nieuwe huisstijl. Dankzij de strategische blik van Ferrule is het logo en de huisstijl niet alleen bruikbaar op website en in onze PR, maar zijn ook slimmigheidjes als een passende variant voor op de rug van drukwerkuitgaven meegenomen in het ontwerp. Typisch Ferrule: je vraagt a, b, c en je krijgt het hele alfabet.’

– Willemijn Zwart, Directeur Komvoor

Ben je op zoek naar een professionele bedrijfsidentiteit?

Wil je weten hoe jouw bedrijf er voor staat? Download de checklist.
Of maak een afspraak om kennis te maken!

Over José

Ontwerpt huisstijlen en websites, is visueel strateeg bij Ferrule. Onze ontwerpen zie je bij Diergaarde Blijdorp, Universiteit Twente, Vinonista en Komvoor. Ondernemer sinds 2013. Een visuele identiteit moet passen als een fijne jas.

De gezichten achter de blog Wij zijn José en Jurgen van Ferrule

Meer over ons
Ik ben José, het liefste ontwerp ik websites en huisstijlen voor ondernemers die een eigen stijl willen ontwikkelen. Als visueel strateeg en mede-eigenaar van Ferrule werk ik samen met Jurgen. Die naast een goede webdeveloper ook de vader is van onze dochter Fiene. Wij geloven dat websites met stijl meer resultaat opleveren. Op deze site vind je artikelen over je eigen branding stijl, merkstrategie en websites die moeiteloos meer klanten aantrekken. Benieuwd hoe we dat zelf aanpakken? Kijk dan bij de categorie persoonlijk. Enjoy!

Populaire artikelen

Bouw je online brand identiteit, hoe creeer ik online meer zichtbaarheid
Gratis checklist

Wil je een professionele identiteit met resultaat?

50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we de nieuwsbrief met handige tips voor een unieke brand identiteit heen sturen?
jurgen wentzel, jose wentzel, merkstrategie enschede
50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we het “Trendreport 2021” naar toe sturen?

hoe ontwikkel ik een eigen stijl voor mijn bedrijf, is mijn bedrijf uniek
50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we de worksheet “In 5 stappen je nieuwsbrief versturen” naar toe sturen?

hoe ontwikkel ik een eigen stijl voor mijn bedrijf, is mijn bedrijf uniek
50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we de worksheet “Hoe ontwikkel ik een eigen stijl voor mijn bedrijf” naar toe sturen?
hoe ontwikkel ik een eigen stijl voor mijn bedrijf, is mijn bedrijf uniek
50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we de test “Hoe scoort jouw brand identiteit? ” naar toe sturen?
Test je brand identiteit score
Bouw je online brand identiteit, hoe creeer ik online meer zichtbaarheid

Wil je een professionele identiteit met resultaat?

Meld je aan voor de gratis checklist (t.w.v €27.-)
50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we de checklist “Bouw je online Brand Identiteit” naar toe sturen?
Bouw je online brand identiteit, hoe creeer ik online meer zichtbaarheid

Je privacy in een notendop​

Allereerst wil ik aangeven dat ik zorgvuldig met je gegevens zal omgaan en dat je je altijd makkelijk kunt afmelden.

Daarnaast hecht ik veel waarde aan de veiligheid van je gegevens!

Wanneer je de Handige Tips van Ferrule hebt gedownload ontvang je periodiek nuttige tips en informatie rondom het thema Brand Optimalisatie. Ook kan daar af en toe een aanbod tussen zitten maar over het algemeen zal het waardevolle informatie voor je zijn.

Wil je meer weten ove je privacy? Check dan onze privacy policy.
Mocht je hierover vragen hebben? Mail dan gerust op info@ferrule.nl

Plan een sessie brand brainstorm

Heb je het gevoel dat je nu aan de slag wilt om van je bedrijf een professioneel merk te maken, maar weet je niet waar je moet beginnen? Daarom doen we deze brand brainstorm sessie. We kijken naar de kern van je bedrijf en je krijgt tips en inzichten die je gelijk kan toepassen.

Je bent welkom voor een persoonlijke sessie van 45 minuten met aandacht voor het versterken van je bedrijfs identiteit. Het gesprek vindt plaats in Enschede of per telefoon. Samen maken we helder wat er mag veranderen om meer te bereiken met je bedrijf.

Naar wie mogen we de brand brainstorm informatie toesturen?

Vul je gegevens in, dan maken we een afspraak met je.