1. Maak ruimte en haal de digitale bezem door je computer  

De computer is het werkpaard van je bedrijf. Als je wel eens te lang moet wachten voordat je laptop is opgestart, vlak voor een belangrijke meeting, weet je wat ik bedoel. Een overvolle laptop of computer betekent stress. Hoogste tijd om je favoriete device eens fijn op te schonen. 

Voordat je begint is het handig om een backup te maken. Upload de bestanden die je wilt bewaren naar de cloud of drive. Klaar?

– Verschoon je desktop. Verwijder apps die je niet gebruikt uit de dock (Mac). Verwijder bestanden van je desktop of plaats ze naar de juiste map/cloud.

Wil je een nieuwe bureaublad achtergrond?
Lees dan ook onze blog: Hoe start je de dag met een positieve mindset? – zo ziet mijn bureaublad eruit

– Update software en apps. Dit werkt niet alleen prettiger, het is ook veiliger om in de meest recente versies van je software en apps te werken.

– Ruim je bestanden op. Zwerven er nog losse bestanden zonder naam of geschikte locatie? Zet ze in de juiste map of verwijder ze direct. 

2 De website opschonen 

Als ondernemer schiet je website er vaak bij-in. Zeker als je hem zelf onderhoud en je net zo lekker bezig bent met klanten. Voor je het weet ben je weer een jaar verder. Ohja, de website.

Speciaal voor alle ondernemers die een prima website hebben, maar ‘er nog iets mee moeten’, hebben we de website-check up met vier snelle stappen om je website weer up to date te maken. 

Je download de website check-up hier. 

– Wat is de gezondheid van jouw website? Zorg dat je website veilig is. Zijn alle plug-ins up to date? En hoe staat het met oude pagina’s en linkjes die niet werken? Google vind het niet leuk als je 404 pagina’s krijgt. Verwijder oude linkjes. 

  • Wat is de eerste indruk van je website?
  • Zijn de foto’s up to date?
  • Staan er nog oude medewerkers op de site?
  • Kloppen de contactgevens? 

– Verwijder pagina’s die niet bijdragen aan de betrouwbaarheid van je bedrijf. Zoals een nieuwsfeed uit 2018. Zijn de artikelen nog wel relevant? Noem het dan geen nieuws, maar tips of artikelen

nieuwe website maken, merkstrategie en identiteit, unieke visuele identiteit,ferrule enschede

Ontdek hoe je eenvoudig je huidige website kunt verbeteren!

4 snelle stappen om te kijken waar de kansen en mogelijkheden liggen voor je huidige website

3 De diensten afstoffen, waar ga je mee stoppen? 

Wat je precies aanbiedt als ondernemer kan in de loop van de tijd veranderen. Soms bewust, maar vaak ook onbewust. Dan is het ineens al drie jaar geleden dat je die ene training hebt gegeven. Wat doe je momenteel het liefste? En wat doet je bedrijf over 3-5 jaar? Wat zijn dan de diensten of producten?

Haal de bezem door je dienstverlening. Stel jezelf de vraag: Waar ga ik mee door, waar stop ik mee, wat wil ik gaan doen? En wat kan ik verbeteren? 

Een frisse start voor je bedrijf 

Een voorjaarsschoonmaak levert je een goed gevoel op. Je website is weer up to date, alle bestanden staan weer waar ze moeten zijn. En je hebt weer helder waar je naar toe wilt met je bedrijf en wat je je klanten wilt aanbieden de komende tijd!

Vergeet ook niet je scherm, toetsenbord en muis schoon te maken. Een verse bos bloemen of nieuwe kantoorplant maakt het geheel helemaal af! 

Inspiratie: Home Edit & Mari Kondo