Achter de schermen bij Ferrule; op het bureau & bezig met nieuw product!

In dit artikel

Op het bureau: mini desk calender

De werkdag met een goed gevoel beginnen zit in kleine dingen. Het liefst werk ik aan een opgeruimd, bijna leeg bureau. In het midden de Imac en tekentablet. Links mijn dagplanner. Rechts mijn favoriete pennen en potloden. (Op een kleedje gehaakt door mijn moeder.) Aan de muur hangt een handgeschreven kalender. Dat kan ook leuker dacht ik.

Toen zag ik de Mini Desk Calendar van Franje Design. Vera is een van mijn favoriete illustratoren. Haar werk maakt me altijd vrolijk en ik vind het knap dat ze een eigen stijl, maar eigenlijk een heel eigen genre heeft ontworpen. (Je kunt haar bijvoorbeeld kennen van de boekenserie Meesterlijk junior van Robèrt van Beckhoven)

De stijl van Fanje Design bestaat uit illustraties die ze uitknipt en vervolgens in miniatuur, levenechte, settings neerzet en fotografeert. De kalender begint natuurlijk pas in het nieuwe jaar, maar bij een pre-order ontving ik deze leuke kaart met muizen in bad. Hij pronkt alvast op mijn bureau. In het houten standaardje gaan straks de maand-kaartjes. November en December zijn mijn favoriet. Niet toevallig omdat ik ook erg van dit seizoen houd! 

Hoekje van het bureau van José met nieuwste aanwinst van Franje Design 
Desk calendar 2022

Het begin van creativiteit – peuter ontdekt stiften

Een van de voordelen van samen een eigen bedrijf hebben is dat we onze agenda zelf kunnen indelen. We kiezen ervoor om veel thuis te zijn met onze peuter. Al voordat ze geboren was haalde ik de knutselmaterialen en boekjes in huis om samen creatief bezig te zijn.

Maar voordat er geknipt en geplakt kon worden moest ze natuurlijk eerst leren lopen, eten, praten… Geduld is een schone zaak en nu na 2,5 jaar worden de eerste stapjes op het fröbel-gebied enthousiast verkent. Dat al het begin moeilijk is bewijst een peuter maar weer eens.. 

Want, hoe houd je een stift handig vast? En hoe werkt zo’n schaar eigenlijk?

Bloemen plukken en stiften tegelijk

De ene dag worden de stiften gepakt voor 2 minuten, de andere dag zit ze zeer geconcentreerd stickers te plakken en vervolgens met de zwarte stift (waterbasis..) de gepakte plaatjes volledig weg te krassen. Ik probeer me er niet te veel mee te bemoeien en ben benieuwd wat voor creatieve projecten we in de toekomst gaan meemaken.

Dat het niet alleen bij kleuren hoeft te blijven bewijst het leuke magazine Little U

Creativity for the young at heart. 

Vol inspiratie (wereldwijd!) en verschillende manieren van creativiteit. Onze dochter bladert graag door het boekje, het is precies haar maat.

Serie Little U van uppercasemagazine.com

Voor de volwassenen onder ons is het een mooie reminder om tijd vrij te maken voor PLAY. Onze dochter knipt graag papier in strookjes. Niet omdat ze als resultaat een mooi kunstwerk wil maken, maar omdat ze het leuk vind om te ontdekken en te spelen.

Samen met haar ontdek ik weer hoe leuk het is om vormen te stiften, zonder doel, kijken wat er ontstaat. Dit ga ik meenemen in mijn werk de komende tijd. Wat minder nadenken, weer wat meer tijd vrij maken om te experimenteren!

Bladzijde uit Little U 

Blijf je graag op de hoogte van onze blogs? Vergeet je dan niet in te schrijven voor ons wekelijkse inspiratie magazine. Per mail ontvang je niet alleen de recente blogs, maar ook veel leuke freebies zoals onze nieuwste workbooks op het gebied van merkstrategie, website en je eigen stijl ontwikkelen als ondernemer!

hoe werkt adobe color weel, onze visuele favorieten adobe color weel

Blijf je graag op de hoogte van onze blogs?

Schrijf je in en ontvang per mail niet alleen de recente blogs, maar ook veel leuke freebies zoals onze nieuwste workbooks op het gebied van merkstrategie, website en je eigen stijl ontwikkelen als ondernemer!

Over José

Ontwerpt huisstijlen en websites, is visueel strateeg bij Ferrule. Onze ontwerpen zie je bij Diergaarde Blijdorp, Universiteit Twente, Vinonista en Komvoor. Ondernemer sinds 2013. Een visuele identiteit moet passen als een fijne jas.

De gezichten achter de blog Wij zijn José en Jurgen van Ferrule

Meer over ons
Ik ben José, het liefste ontwerp ik websites en huisstijlen voor ondernemers die een eigen stijl willen ontwikkelen. Als visueel strateeg en mede-eigenaar van Ferrule werk ik samen met Jurgen. Die naast een goede webdeveloper ook de vader is van onze dochter Fiene. Wij geloven dat websites met stijl meer resultaat opleveren. Op deze site vind je artikelen over je eigen branding stijl, merkstrategie en websites die moeiteloos meer klanten aantrekken. Benieuwd hoe we dat zelf aanpakken? Kijk dan bij de categorie persoonlijk. Enjoy!
Bouw je online brand identiteit, hoe creeer ik online meer zichtbaarheid
Gratis checklist

Wil je een professionele identiteit met resultaat?

50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we de nieuwsbrief met handige tips voor een unieke brand identiteit heen sturen?
jurgen wentzel, jose wentzel, merkstrategie enschede
50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we het “Trendreport 2021” naar toe sturen?

hoe ontwikkel ik een eigen stijl voor mijn bedrijf, is mijn bedrijf uniek
50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we de worksheet “In 5 stappen je nieuwsbrief versturen” naar toe sturen?

hoe ontwikkel ik een eigen stijl voor mijn bedrijf, is mijn bedrijf uniek
50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we de worksheet “Hoe ontwikkel ik een eigen stijl voor mijn bedrijf” naar toe sturen?
hoe ontwikkel ik een eigen stijl voor mijn bedrijf, is mijn bedrijf uniek
50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we de test “Hoe scoort jouw brand identiteit? ” naar toe sturen?
Test je brand identiteit score
Bouw je online brand identiteit, hoe creeer ik online meer zichtbaarheid

Wil je een professionele identiteit met resultaat?

Meld je aan voor de gratis checklist (t.w.v €27.-)
50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we de checklist “Bouw je online Brand Identiteit” naar toe sturen?
Bouw je online brand identiteit, hoe creeer ik online meer zichtbaarheid

Je privacy in een notendop​

Allereerst wil ik aangeven dat ik zorgvuldig met je gegevens zal omgaan en dat je je altijd makkelijk kunt afmelden.

Daarnaast hecht ik veel waarde aan de veiligheid van je gegevens!

Wanneer je de Handige Tips van Ferrule hebt gedownload ontvang je periodiek nuttige tips en informatie rondom het thema Brand Optimalisatie. Ook kan daar af en toe een aanbod tussen zitten maar over het algemeen zal het waardevolle informatie voor je zijn.

Wil je meer weten ove je privacy? Check dan onze privacy policy.
Mocht je hierover vragen hebben? Mail dan gerust op info@ferrule.nl

Plan een sessie brand brainstorm

Heb je het gevoel dat je nu aan de slag wilt om van je bedrijf een professioneel merk te maken, maar weet je niet waar je moet beginnen? Daarom doen we deze brand brainstorm sessie. We kijken naar de kern van je bedrijf en je krijgt tips en inzichten die je gelijk kan toepassen.

Je bent welkom voor een persoonlijke sessie van 45 minuten met aandacht voor het versterken van je bedrijfs identiteit. Het gesprek vindt plaats in Enschede of per telefoon. Samen maken we helder wat er mag veranderen om meer te bereiken met je bedrijf.

Naar wie mogen we de brand brainstorm informatie toesturen?

Vul je gegevens in, dan maken we een afspraak met je.