Op het bureau: mini desk calender

De werkdag met een goed gevoel beginnen zit in kleine dingen. Het liefst werk ik aan een opgeruimd, bijna leeg bureau. In het midden de Imac en tekentablet. Links mijn dagplanner. Rechts mijn favoriete pennen en potloden. (Op een kleedje gehaakt door mijn moeder.) Aan de muur hangt een handgeschreven kalender. Dat kan ook leuker dacht ik.

Toen zag ik de Mini Desk Calendar van Franje Design. Vera is een van mijn favoriete illustratoren. Haar werk maakt me altijd vrolijk en ik vind het knap dat ze een eigen stijl, maar eigenlijk een heel eigen genre heeft ontworpen. (Je kunt haar bijvoorbeeld kennen van de boekenserie Meesterlijk junior van Robèrt van Beckhoven)

De stijl van Fanje Design bestaat uit illustraties die ze uitknipt en vervolgens in miniatuur, levenechte, settings neerzet en fotografeert. De kalender begint natuurlijk pas in het nieuwe jaar, maar bij een pre-order ontving ik deze leuke kaart met muizen in bad. Hij pronkt alvast op mijn bureau. In het houten standaardje gaan straks de maand-kaartjes. November en December zijn mijn favoriet. Niet toevallig omdat ik ook erg van dit seizoen houd! 

Hoekje van het bureau van José met nieuwste aanwinst van Franje Design 
Desk calendar 2022

Het begin van creativiteit – peuter ontdekt stiften

Een van de voordelen van samen een eigen bedrijf hebben is dat we onze agenda zelf kunnen indelen. We kiezen ervoor om veel thuis te zijn met onze peuter. Al voordat ze geboren was haalde ik de knutselmaterialen en boekjes in huis om samen creatief bezig te zijn.

Maar voordat er geknipt en geplakt kon worden moest ze natuurlijk eerst leren lopen, eten, praten… Geduld is een schone zaak en nu na 2,5 jaar worden de eerste stapjes op het fröbel-gebied enthousiast verkent. Dat al het begin moeilijk is bewijst een peuter maar weer eens.. 

Want, hoe houd je een stift handig vast? En hoe werkt zo’n schaar eigenlijk?

Bloemen plukken en stiften tegelijk

De ene dag worden de stiften gepakt voor 2 minuten, de andere dag zit ze zeer geconcentreerd stickers te plakken en vervolgens met de zwarte stift (waterbasis..) de gepakte plaatjes volledig weg te krassen. Ik probeer me er niet te veel mee te bemoeien en ben benieuwd wat voor creatieve projecten we in de toekomst gaan meemaken.

Dat het niet alleen bij kleuren hoeft te blijven bewijst het leuke magazine Little U

Creativity for the young at heart. 

Vol inspiratie (wereldwijd!) en verschillende manieren van creativiteit. Onze dochter bladert graag door het boekje, het is precies haar maat.

Serie Little U van uppercasemagazine.com

Voor de volwassenen onder ons is het een mooie reminder om tijd vrij te maken voor PLAY. Onze dochter knipt graag papier in strookjes. Niet omdat ze als resultaat een mooi kunstwerk wil maken, maar omdat ze het leuk vind om te ontdekken en te spelen.

Samen met haar ontdek ik weer hoe leuk het is om vormen te stiften, zonder doel, kijken wat er ontstaat. Dit ga ik meenemen in mijn werk de komende tijd. Wat minder nadenken, weer wat meer tijd vrij maken om te experimenteren!

Bladzijde uit Little U 

Blijf je graag op de hoogte van onze blogs? Vergeet je dan niet in te schrijven voor ons wekelijkse inspiratie magazine. Per mail ontvang je niet alleen de recente blogs, maar ook veel leuke freebies zoals onze nieuwste workbooks op het gebied van merkstrategie, website en je eigen stijl ontwikkelen als ondernemer!