Tools voor ondernemers, merkstrategie enschede

Onze visuele favorieten – tools oktober

Ideeën tastbaar maken, dat is ons werk. Verhalen visualiseren. Een prachtige verpakking maken voor een bedrijf. Visuele inspiratie onmisbaar. Elke maand neem ik je mee, een kijkje achter de schermen bij Ferrule. Wat inspireert ons? Welke tools gebruiken we? En hoe zorgen we voor de juiste mindset?

In dit artikel

In deze blog mijn visual favorites van Oktober.

1 Mijn favoriete visuele tool

Ik was niet direct overtuigd. Pas drie jaar na het aanmaken van mijn eerste account ben ik de app actief gaan gebruiken. Sinds we Ferrule gestart zijn ben ik overgestapt naar Trello. Voor mede structuur-junkies: ik had een goed lopend Getting Things Done systeem in Evernote.

Trello leek me onoverzichtelijk. En het systeem van borden, lijsten en notities leek mee een beetje veel van het goede. En om eerlijk te zijn vond ik het ook echt wel even duren voordat ik de app blindelings kon gebruiken. Ik gebruik zowel de desktop app als de app op mijn telefoon.

Een groot voordeel van Trello is dat het een visuele tool is. Je kunt afbeeldingen gemakkelijk toevoegen aan notities en simpel schuiven tussen lijsten en borden.

Een plantool voor teams

Voordeel twee: Je kunt borden delen met andere personen. Die vervolgens ook actief kunnen deelnemen. Een heel groot voordeel als je intensief samen werkt aan dezelfde projecten.

We hebben allebei een andere manier van werken, van plannen en van mail beheer. Maar in trello beginnen onze wegen elkaar langzaam te kruisen.

Voorbeeld uit de praktijk
Wekelijks projectoverleg is niet onze hobby. Maar wel hard nodig om het overzicht te houden. Om te voorkomen dat we belangrijke puntjes vergeten, hebben we in het board ‘Eerstvolgende acties’ een lijst met ‘Samen overleggen’ in het leven geroepen. In deze lijst zetten we actiepunten zoals Website lancering klant of Reactie voorstel verzekering. Dit zijn dus puntjes waarbij we eerst gezamenlijk tot een besluit moeten komen.

Visueel handigheidje

Afbeeldingen sleep je direct vanaf je bureaublad of map in een notitie. Heel erg handig voor ontwerpers en visueel strategen die inspiratie willen opslaan. Of wat denk je van aantekeningen scannen? Dit kan direct met de app, hoppa, in de juiste klantmap.

Kortom: Trello mag niet ontbreken in het lijstje met onze favoriete visuele tools.

Tools voor ondernemers, merkstrategie enschede

1 Mijn favoriete visuele tool

Hoe word ik een goudzoeker, positieve mindset
Mindset Moodboard

In dit blog lees je meer over mijn jaarlijkse mindset moodboard; mijn bureaublad achtergrond.
Momenteel staat dit Zweedse meertje op de achtergrond van mijn Imac. Water geeft mij een gevoel van kalmte. En kunnen we allemaal niet wat kalmte gebruiken in deze tijd?

Zes weken trekken door Scandinavië, dat was het plan voor afgelopen zomer. Die reis is in het water gevallen. Het beeld herinnert mij eraan dat je niet alles in de hand hebt en het leven niet maakbaar is. Maar dat je wel kunt dromen en plannen kunt maken. Ik zie mezelf hier wel zwemmen.

Goudzoeker

Je kunt alleen je eigen vibe veranderen. Lou Niestadt legt dit altijd beeldend uit. Ze zegt: ‘Wordt een goudzoeker, in plaats van een foutzoeker.’ en ‘Alles heeft een positieve en een negatieve kant.’ Zie je een prachtig meer waar je een kanotocht gaat maken? Of zie je de eenzaamheid in deze afbeelding?

Het is overigens niet de bedoeling om alleen naar de positieve kanten te kijken. Juist door aandacht te hebben voor beide kanten, kun je kiezen waar je je op wilt focussen.

Download hieronder de bureaublad achtergrond:

Hoe word ik een goudzoeker, positieve mindset

Over José

Ontwerpt huisstijlen en websites, is visueel strateeg bij Ferrule. Onze ontwerpen zie je bij Diergaarde Blijdorp, Universiteit Twente, Vinonista en Komvoor. Ondernemer sinds 2013. Een visuele identiteit moet passen als een fijne jas.

De gezichten achter de blog Wij zijn José en Jurgen van Ferrule

Meer over ons
Ik ben José, het liefste ontwerp ik websites en huisstijlen voor ondernemers die een eigen stijl willen ontwikkelen. Als visueel strateeg en mede-eigenaar van Ferrule werk ik samen met Jurgen. Die naast een goede webdeveloper ook de vader is van onze dochter Fiene. Wij geloven dat websites met stijl meer resultaat opleveren. Op deze site vind je artikelen over je eigen branding stijl, merkstrategie en websites die moeiteloos meer klanten aantrekken. Benieuwd hoe we dat zelf aanpakken? Kijk dan bij de categorie persoonlijk. Enjoy!

Populaire artikelen

Bouw je online brand identiteit, hoe creeer ik online meer zichtbaarheid
Gratis checklist

Wil je een professionele identiteit met resultaat?

50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we de nieuwsbrief met handige tips voor een unieke brand identiteit heen sturen?
jurgen wentzel, jose wentzel, merkstrategie enschede
50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we het “Trendreport 2021” naar toe sturen?

hoe ontwikkel ik een eigen stijl voor mijn bedrijf, is mijn bedrijf uniek
50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we de worksheet “In 5 stappen je nieuwsbrief versturen” naar toe sturen?

hoe ontwikkel ik een eigen stijl voor mijn bedrijf, is mijn bedrijf uniek
50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we de worksheet “Hoe ontwikkel ik een eigen stijl voor mijn bedrijf” naar toe sturen?
hoe ontwikkel ik een eigen stijl voor mijn bedrijf, is mijn bedrijf uniek
50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we de test “Hoe scoort jouw brand identiteit? ” naar toe sturen?
Test je brand identiteit score
Bouw je online brand identiteit, hoe creeer ik online meer zichtbaarheid

Wil je een professionele identiteit met resultaat?

Meld je aan voor de gratis checklist (t.w.v €27.-)
50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we de checklist “Bouw je online Brand Identiteit” naar toe sturen?
Bouw je online brand identiteit, hoe creeer ik online meer zichtbaarheid

Je privacy in een notendop​

Allereerst wil ik aangeven dat ik zorgvuldig met je gegevens zal omgaan en dat je je altijd makkelijk kunt afmelden.

Daarnaast hecht ik veel waarde aan de veiligheid van je gegevens!

Wanneer je de Handige Tips van Ferrule hebt gedownload ontvang je periodiek nuttige tips en informatie rondom het thema Brand Optimalisatie. Ook kan daar af en toe een aanbod tussen zitten maar over het algemeen zal het waardevolle informatie voor je zijn.

Wil je meer weten ove je privacy? Check dan onze privacy policy.
Mocht je hierover vragen hebben? Mail dan gerust op info@ferrule.nl

Plan een sessie brand brainstorm

Heb je het gevoel dat je nu aan de slag wilt om van je bedrijf een professioneel merk te maken, maar weet je niet waar je moet beginnen? Daarom doen we deze brand brainstorm sessie. We kijken naar de kern van je bedrijf en je krijgt tips en inzichten die je gelijk kan toepassen.

Je bent welkom voor een persoonlijke sessie van 45 minuten met aandacht voor het versterken van je bedrijfs identiteit. Het gesprek vindt plaats in Enschede of per telefoon. Samen maken we helder wat er mag veranderen om meer te bereiken met je bedrijf.

Naar wie mogen we de brand brainstorm informatie toesturen?

Vul je gegevens in, dan maken we een afspraak met je.