In deze blog mijn visual favorites van Oktober.

1 Mijn favoriete visuele tool

Ik was niet direct overtuigd. Pas drie jaar na het aanmaken van mijn eerste account ben ik de app actief gaan gebruiken. Sinds we Ferrule gestart zijn ben ik overgestapt naar Trello. Voor mede structuur-junkies: ik had een goed lopend Getting Things Done systeem in Evernote.

Trello leek me onoverzichtelijk. En het systeem van borden, lijsten en notities leek mee een beetje veel van het goede. En om eerlijk te zijn vond ik het ook echt wel even duren voordat ik de app blindelings kon gebruiken. Ik gebruik zowel de desktop app als de app op mijn telefoon.

Een groot voordeel van Trello is dat het een visuele tool is. Je kunt afbeeldingen gemakkelijk toevoegen aan notities en simpel schuiven tussen lijsten en borden.

Een plantool voor teams

Voordeel twee: Je kunt borden delen met andere personen. Die vervolgens ook actief kunnen deelnemen. Een heel groot voordeel als je intensief samen werkt aan dezelfde projecten.

We hebben allebei een andere manier van werken, van plannen en van mail beheer. Maar in trello beginnen onze wegen elkaar langzaam te kruisen.

Voorbeeld uit de praktijk
Wekelijks projectoverleg is niet onze hobby. Maar wel hard nodig om het overzicht te houden. Om te voorkomen dat we belangrijke puntjes vergeten, hebben we in het board ‘Eerstvolgende acties’ een lijst met ‘Samen overleggen’ in het leven geroepen. In deze lijst zetten we actiepunten zoals Website lancering klant of Reactie voorstel verzekering. Dit zijn dus puntjes waarbij we eerst gezamenlijk tot een besluit moeten komen.

Visueel handigheidje

Afbeeldingen sleep je direct vanaf je bureaublad of map in een notitie. Heel erg handig voor ontwerpers en visueel strategen die inspiratie willen opslaan. Of wat denk je van aantekeningen scannen? Dit kan direct met de app, hoppa, in de juiste klantmap.

Kortom: Trello mag niet ontbreken in het lijstje met onze favoriete visuele tools.

Tools voor ondernemers, merkstrategie enschede

1 Mijn favoriete visuele tool

Hoe word ik een goudzoeker, positieve mindset
Mindset Moodboard

In dit blog lees je meer over mijn jaarlijkse mindset moodboard; mijn bureaublad achtergrond.
Momenteel staat dit Zweedse meertje op de achtergrond van mijn Imac. Water geeft mij een gevoel van kalmte. En kunnen we allemaal niet wat kalmte gebruiken in deze tijd?

Zes weken trekken door Scandinavië, dat was het plan voor afgelopen zomer. Die reis is in het water gevallen. Het beeld herinnert mij eraan dat je niet alles in de hand hebt en het leven niet maakbaar is. Maar dat je wel kunt dromen en plannen kunt maken. Ik zie mezelf hier wel zwemmen.

Goudzoeker

Je kunt alleen je eigen vibe veranderen. Lou Niestadt legt dit altijd beeldend uit. Ze zegt: ‘Wordt een goudzoeker, in plaats van een foutzoeker.’ en ‘Alles heeft een positieve en een negatieve kant.’ Zie je een prachtig meer waar je een kanotocht gaat maken? Of zie je de eenzaamheid in deze afbeelding?

Het is overigens niet de bedoeling om alleen naar de positieve kanten te kijken. Juist door aandacht te hebben voor beide kanten, kun je kiezen waar je je op wilt focussen.

Download hieronder de bureaublad achtergrond:

Hoe word ik een goudzoeker, positieve mindset