Hoe zit het met het trendreport?

Inmiddels zijn we een half jaar verder in 2021. Veel ondernemers downloaden in januari ons trendreport. Heb je hem nog niet?

Download het trendreport! (Update: inmiddels niet meer beschikbaar. Je kunt wel gebruik maken van de gratis worksheet moodboard maken.)

In het report bespreken we de kleurentrends van 2021 en hoe je als ondernemer niet achter de feiten aan loopt.

Lees ook: ‘Waarom je op de hoogte moet zijn van trends, ook als je er niks mee hebt – kleuren 2021’

Trends gaan over meer dan kleur, vorm en design. Het gaat ook over mindset. Ook over twee jaar wil je een relatie hebben met je klant. Dan is het handig om te begrijpen waar hij of zij zich mee bezig houdt. Het draait vaak om de vraag; waar wordt het geld uitgegeven? Deze zomerperiode is een mooie periode voor reflectie. Hiervoor kun je de vragen uit het trendreport gebruiken.

Waar geven jouw klanten geld aan uit de komende tijd?

Lees het nieuws, volg de trends. Wat houdt je klanten bezig?

Wil je liever wat verder vooruitkijken? Kijk dan eens bij Jarno Duursma of luister zijn podcast tech-podcast Listening to the future. Hij beschrijft dat de scheidslijn tussen echt en nep steeds minder zal worden dankzij kunstmatige intelligentie. Wat betekent de digitalisering voor jouw bedrijf?

Op wellke trends kan mijn bedrijf inspelen?

Waar liggen de kansen voor jouw bedrijf in de huidige tijd?

Een voorbeeld uit het trendreport die nog steeds van toepassing is relaxen in onze eigen omgeving, een nieuwe waardering voor ons thuis. Ook al is reizen weer beperkt mogelijk, het voelt nog lang niet hetzelfde. We hebben veel binnen gezeten en gaan nu kijken naar mogelijkheden om buiten te relaxen. Tuinmeubelen en buitenmaterialen gingen nog nooit zo hard. Een vraag die hier bij past is: Hoe kan je klanten helpen meer betekenisvolle tijd buiten door te brengen? Kan je bedrijf hier iets mee?

Voor meer trendvragen, download het gratis trendreport!

P.S. Vergeet niet te kijken naar de bonus op pagina 7!