Hoe pas ik de 5 brand elementen toe in mijn bedrijf, wat zijn de elementen van een goed merk

Hoe pas ik de 5 brand elementen toe in mijn bedrijf?

Bouw je online brand identiteit - een praktijk voorbeeld

In dit artikel

In de checklist BOUW JE ONLINE BRAND IDENTITEIT vind je een overzicht van alle elementen en uitingen die je nodig hebt voor een professionele uitstraling.

Heb je hem nog niet gedownload? Je vindt hem hier.

Wat zijn de 5 brand elementen?

  • #1 Naam en logo
  • #2 Kleurenschema
  • #3 Typografie
  • #4 Fotografie
  • #5 Stijl & Sfeer 


Wil je meer uitleg over deze 5 elementen, lees dan deze blog.

In de checklist vind je ook een template voor een visueel overzicht van al je branding elementen.

Hoe pas ik de 5 brand elementen toe in mijn bedrijf, wat zijn de elementen van een goed merk
Template brand elementen uit checklist Bouw je online brand identiteit 


De 5 brand elementen van Belewit

Ben je benieuwd hoe een ingevulde branding sheet eruit ziet? Hieronder geven we een voorbeeld uit de praktijk aan de hand van onze klant Belewit.

Hoe pas ik de 5 brand elementen toe in mijn bedrijf, wat zijn de elementen van een goed merk
Branding sheet elementen Belewit

Bastiaan, de eigenaar van Belewit, volgde bij ons een brandingtraject. Tijdens de eerst sessies spraken we over de plannen van zijn bedrijf. Vol passie spreekt hij over de agrarische sector. Boeren helpen hun bedrijf toekomstbestendig te maken is wat hij het liefste doet. Deze passie mocht terugkomen in een professionele huisstijl en identiteit.

Na de inhoudelijke sessie essentie en visuele strategie sessie, ging José aan de slag met het ontwerpen van een kleurenpalet. In de sheet zie je de drie hoofdkleuren van Bastiaan; gewas-groen, gerst-geel en akker-aardezwart.

In de sheet zie je naast de kleuren ook het logo, de stijl voor de fotografie en de gekozen typografie. De drie foto’s onderaan geven de sfeer&stijl voor de website weer.

Na het uitwerken van deze branding elementen, volgt de opzet van de website. Benieuwd naar het resultaat? De hele case van Belewit vind je hier.

Hoe pas ik de 5 brand elementen toe in mijn bedrijf, wat zijn de elementen van een goed merk

Werk de brand elementen uit voor jouw bedrijf

Heb je de template nog niet ingevuld? Dan raden we je aan om dit te doen. Met een handig visueel overzicht blijft de look&feel van je bedrijf consistent. En consistentie is key voor de herkenbaarheid.

Lees ook: Waarom mensen alleen iets kopen van bedrijven die ze herinneren

Heb je liever dat we met je meekijken en de look&feel van je bedrijf aanscherpen? We maken graag een afspraak!

Hoe pas ik de 5 brand elementen toe in mijn bedrijf, wat zijn de elementen van een goed merk
Hoe pas ik de 5 brand elementen toe in mijn bedrijf, wat zijn de elementen van een goed merk
Hoe pas ik de 5 brand elementen toe in mijn bedrijf, wat zijn de elementen van een goed merk
Hoe pas ik de 5 brand elementen toe in mijn bedrijf, wat zijn de elementen van een goed merk
Hoe pas ik de 5 brand elementen toe in mijn bedrijf, wat zijn de elementen van een goed merk
Hoe pas ik de 5 brand elementen toe in mijn bedrijf, wat zijn de elementen van een goed merk
Hoe pas ik de 5 brand elementen toe in mijn bedrijf, wat zijn de elementen van een goed merk
Hoe pas ik de 5 brand elementen toe in mijn bedrijf, wat zijn de elementen van een goed merk
Hoe pas ik de 5 brand elementen toe in mijn bedrijf, wat zijn de elementen van een goed merk

Over José

Ontwerpt huisstijlen en websites, is visueel strateeg bij Ferrule. Onze ontwerpen zie je bij Diergaarde Blijdorp, Universiteit Twente, Vinonista en Komvoor. Ondernemer sinds 2013. Een visuele identiteit moet passen als een fijne jas.

De gezichten achter de blog Wij zijn José en Jurgen van Ferrule

Meer over ons
Ik ben José, het liefste ontwerp ik websites en huisstijlen voor ondernemers die een eigen stijl willen ontwikkelen. Als visueel strateeg en mede-eigenaar van Ferrule werk ik samen met Jurgen. Die naast een goede webdeveloper ook de vader is van onze dochter Fiene. Wij geloven dat websites met stijl meer resultaat opleveren. Op deze site vind je artikelen over je eigen branding stijl, merkstrategie en websites die moeiteloos meer klanten aantrekken. Benieuwd hoe we dat zelf aanpakken? Kijk dan bij de categorie persoonlijk. Enjoy!
Bouw je online brand identiteit, hoe creeer ik online meer zichtbaarheid
Gratis checklist

Wil je een professionele identiteit met resultaat?

50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we de nieuwsbrief met handige tips voor een unieke brand identiteit heen sturen?
jurgen wentzel, jose wentzel, merkstrategie enschede
50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we het “Trendreport 2021” naar toe sturen?

hoe ontwikkel ik een eigen stijl voor mijn bedrijf, is mijn bedrijf uniek
50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we de worksheet “In 5 stappen je nieuwsbrief versturen” naar toe sturen?

hoe ontwikkel ik een eigen stijl voor mijn bedrijf, is mijn bedrijf uniek
50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we de worksheet “Hoe ontwikkel ik een eigen stijl voor mijn bedrijf” naar toe sturen?
hoe ontwikkel ik een eigen stijl voor mijn bedrijf, is mijn bedrijf uniek
50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we de test “Hoe scoort jouw brand identiteit? ” naar toe sturen?
Test je brand identiteit score
Bouw je online brand identiteit, hoe creeer ik online meer zichtbaarheid

Wil je een professionele identiteit met resultaat?

Meld je aan voor de gratis checklist (t.w.v €27.-)
50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we de checklist “Bouw je online Brand Identiteit” naar toe sturen?
Bouw je online brand identiteit, hoe creeer ik online meer zichtbaarheid

Je privacy in een notendop​

Allereerst wil ik aangeven dat ik zorgvuldig met je gegevens zal omgaan en dat je je altijd makkelijk kunt afmelden.

Daarnaast hecht ik veel waarde aan de veiligheid van je gegevens!

Wanneer je de Handige Tips van Ferrule hebt gedownload ontvang je periodiek nuttige tips en informatie rondom het thema Brand Optimalisatie. Ook kan daar af en toe een aanbod tussen zitten maar over het algemeen zal het waardevolle informatie voor je zijn.

Wil je meer weten ove je privacy? Check dan onze privacy policy.
Mocht je hierover vragen hebben? Mail dan gerust op info@ferrule.nl

Plan een sessie brand brainstorm

Heb je het gevoel dat je nu aan de slag wilt om van je bedrijf een professioneel merk te maken, maar weet je niet waar je moet beginnen? Daarom doen we deze brand brainstorm sessie. We kijken naar de kern van je bedrijf en je krijgt tips en inzichten die je gelijk kan toepassen.

Je bent welkom voor een persoonlijke sessie van 45 minuten met aandacht voor het versterken van je bedrijfs identiteit. Het gesprek vindt plaats in Enschede of per telefoon. Samen maken we helder wat er mag veranderen om meer te bereiken met je bedrijf.

Naar wie mogen we de brand brainstorm informatie toesturen?

Vul je gegevens in, dan maken we een afspraak met je.